News Flash:

Mai multe companii aeriene ar fi interesate sa opereze la Timisoara

19 Februarie 2015
1154 Vizualizari | 0 Comentarii
Conform reprezentantilor Aeroportului International Timisoara, un numar de sase companii aeriene, tour-operatori si reprezentantii ai oficialilor din turism din mai multe tari au cerut detalii tehnice si operationale pentru evaluarea oportunitatii unor viitoare contracte cu Aeroportul International Timisoara.
Directorul Comercial al Aeroportului International Timisoara (AIT) a participat la inceputul lunii februarie la Londra, la intalnirea anuala internationala in domeniul turismului si aviatiei, denumita REETEX, la care au participat reprezentanti din domeniul aerian din 60 de tari. Reprezentantul AIT a anuntat ca a avut discutii cu sase companii aeriene, multe dintre ele nefiind la primul contact cu reprezentantii timisoreni.
Astfel, compania Turkish Airlines si-a aratat din nou interesul de a defini un plan de afacere pentru o legatura intre Timisoara si Asia, prin deschiderea unei rute directe catre Istanbul, iar prin intermediul acestui nod aerian, pasagerii sa poata fi conectati cu toata Asia.
Compania Etihad Airways este interesata sa faca studii pentru a evalua rentabilitatea unor rute Timisoara-Dubai si/sau Timisoara Abu-Dhabi, ambele destinatii fiind noduri aeriene care vor face legatura cu continentul asiatic.
Reprezentantii companiei aeriene Vueling Airlines ar dori o conexiune intre Timisoara si Manchester.
De asemenea, companiile Air Europa si Alitalia s-au aratat interesate de Timisoara ca noua destinatie de pe aeroporturile din Italia si Spania, iar compania Thomas Cook ar dori sa studieze posibilitatea de a lega Timisoara de nordul Europei.
„Suntem interesati ca de la Timisoara sa existe destinatii ce pot face legatura cu Asia, dar si cele catre nordul Europei. De asemenea vrem sa dezvoltam si destinatii cat mai diverse in Europa de Vest si de Sud. Este important sa fim legati cat mai bine de aeroporturi care sunt noduri aeriene, astfel incat pasagerii din Timisoara sa poata zbura spre destinatii cat mai diverse in toata lumea”, a declarat directorul Aeroportului International Timisoara, Daniel Idolu.
Au avut loc si intalniri importante cu reprezentantii tour-operatorilor de turism care s-au aratat interesati de a dezvolta si alte destinatii de vacanta pe timp de vara (de exemplu Dubai), legaturi realizate prin curse charter, insa vor analiza si posibilitatea de a organiza si chartere de iarna, scrie tion.ro.
Seful Aeroportului Timisoara s-a intalnit si cu reprezentantii diferitelor agentii de turism si autoritati nationale din domeniu din Maroc, China, Croatia, Republica Moldova, Franta, Polonia si Irlanda, astfel incat au fost stabilite deja mai multe contacte pentru demararea unor discutii si dezvoltarea unor posibile colaborari in viitorul apropiat pentru deschiderea de noi destinatii directe spre si dinspre Timisoara.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007392 (s)