News Flash:

Mai multi cetateni asiatici, solicitanti de azil, opriti la frontiera romano-ungara

4 Ianuarie 2017
1060 Vizualizari | 0 Comentarii
frontiera5

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Nadlac, judetul Arad, au depistat opt cetateni straini - trei pakistanezi, un afgan si patru irakieni, solicitanti de azil in Romania, care au incercat sa iasa ilegal din tara pe la "frontiera verde", cu intentia de a ajunge intr-un stat din Spatiul Schengen, potrivit unui comunicat de presa transmis marti. 

"In timpul executarii unor misiuni specifice, echipaje din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Nadlac au observat, in apropierea frontierei cu Ungaria, mai multe persoane care se deplasau pe jos, pe camp, spre Ungaria. Persoanele in cauza, care nu isi justificau prezenta in zona, au fost retinute, ulterior fiind conduse la sediul S.P.F. pentru cercetari", a declarat printr-un comunicat de presa, comisarul Radu Sasu, purtator de cuvant al Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Arad. 

In urma verificarilor efectuate, s-a stabilit ca grupul de migranti ilegali, depistat la sfarsitul saptamanii trecute, era alcatuit din opt barbati, trei cetateni pakistanezi, un afgan si patru irakieni, toti solicitanti de azil in Romania, cu varste cuprinse intre 16 si 42 de ani. Acestia au declarat ca intentionau sa incerce sa treaca ilegal frontiera romano-ungara, cu scopul de a ajunge intr-un stat din Spatiul Schengen. 

"Politistii de frontiera au intocmit pe numele celor opt cetateni straini acte de urmarire penala sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale ce se impun", a adaugat purtatorul de cuvant al Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Arad. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1239 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004707 (s)