News Flash:

Primaria Timisoara pregateste proiectul de buget pentru 2017

4 Ianuarie 2017
1278 Vizualizari | 0 Comentarii
nicolae robu3
Municipalitatea din Timisoara pregateste proiectul de Consiliu Local pentru bugetul pe anul 2017, care va putea fi adoptat dupa stabilirea bugetului national si al celui judetean, prioritatile investitionale fiind aceleasi ca in anul precedent. 
''Pregatim proiectul de Consiliu Local pentru bugetul pe 2017. Nu o sa putem adopta bugetul decat dupa ce vom avea un buget la nivel national si apoi judetean, dar noi putem prefiguram proiectul de buget pentru ca mari modificari nu vor aparea (...). In primul rand, vrem sa continuam in aceeasi linie pe care am mers in ultimii patru ani, pe linia alocarii de sume importante pentru dezvoltarea, modernizarea, extinderea si functionalizarea mai buna a infrastructurilor orasului, atat in infrastructura de mobilitate, cat si in cea scolara, medicala, in cultura si sport'', a declarat marti primarul Nicolae Robu, in conferinta de presa. 
Edilul a mentionat ca primaria va incerca sa atraga in continuare fonduri europene si asteapta deschiderea axelor exercitiului financiar 2014-2020, ''pentru ca pana acum practic nu s-a intamplat mai nimic si asta va intarzia momentul in care vom putea sa avem efectiv primiti banii europeni''. 
In anul 2016, bugetul Timisoarei a fost de 278 de milioane de euro, cu circa 16 milioane de euro mai mic fata de cel din anul precedent. 
Cei mai multi bani au fost alocati pentru Sanatate (350 de milioane de lei), din care 25 de milioane de lei au mers la construirea noului corp al Spitalului de Copii ''Louis Turcanu'', pentru Invatamant (236,5 milioane de lei), sectiunea Locuinte, Servicii si Dezvoltare a primit 143 de milioane de lei, Cultura recreere, religie a avut alocati 108 milioane de lei, iar pentru Transporturi au fost prevazuti 218 milioane de lei. 
Pentru investitii a fost adoptat anul trecut un portofoliu de 111 milioane de lei pentru continuarea lucrarilor deja incepute si 91 de milioane de lei pentru lucrari noi. 
Printre proiectele prioritare ale municipalitatii timisorene in 2016 s-au regasit studiile de fezabilitate pentru ducerea in subteran a liniilor de cale ferata care traverseaza orasul (asa numitul proiect ''metrou''), pentru realizarea sistemului de jocuri de lumini-apa de pe faleza centrala Flora si pentru amenajarea celor doua golfuri de la capetele tronsonului timisorean al Canalului Bega, folosite pentru vaporete. AGERPRES 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1176 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004607 (s)