News Flash:

Mai  multe sali de clasa la Scoala Gimnaziala numarul 7 din zona Calea Lipovei

28 Iulie 2022
313 Vizualizari | 0 Comentarii
Scoala Generala nr 7

La termenul limita pentru depunerea ofertelor de catre firmele care doresc sa execute servicii de proiectare (faza Proiect Tehnic) aferente obiectivului de investitii „Extindere corp cladire C1 la Scoala Generala nr. 7, str. I.I. de la Brad, nr. 2, Timisoara, jud. Timis” s-au inscris doi ofertanti: Total Business Land SRL si DOR CONSULT, etapa urmatoare fiind analizarea ofertelor.

„Cu fiecare investitie crestem capacitatea si imbunatatim calitatea infrastructurii de invatamant din Timisoara. Gimnaziala 7, la fel ca multe alte scoli, nu dispune de destul spatiu pentru numarul mare de copii care frecventeaza aceasta scoala. Faptul ca exista o cerere mare pentru invatamantul timisorean, chiar din zonele invecinate Timisoarei ne aminteste de interesul care exista pentru serviciile educationale din oras, dar pune si o presiune suplimentara pe noi sa recuperam zeci de ani in care infrastructura scolara a fost neglijata,” transmite viceprimarul Timisoarei, Ruben Latcau.

Scoala Gimnaziala nr.7 „Sf. Maria” din zona Calea Lipovei este una dintre unitatile de invatamant timisorene pentru care este nevoie de extinderea spatiilor si realizarea de noi amenajari. Avand 1929 ca an de infiintare a Scolii Primare Nr. 12, din Timisoara Vii, micuta scoala de cartier s-a transformat de-a lungul timpului. La 1 septembrie 1971 cuprindea patru cladiri si ii era arondata cea mai mare circumscriptie scolara din oras, care cuprindea cartierul ,,Intre Vii”, care se intindea de la calea ferata, la est, pana la Calea Aradului, la vest, pentru ciclul gimnazial fiind cuprinsa si Dumbravita. Ca urmare a inceperii constructiilor de blocuri, numarul elevilor a crescut in fiecare an si scoala a
devenit neincapatoare. 

In prezent, la Scoala Gimnaziala nr.7 invata 1547 de elevi.

Pentru a creste spatiile destinate educatiei, Primaria Timisoara doreste realizarea in aceasta scoala a unui obiectiv de investitii care sa vizeze extinderea unui corp vechi de cladire, prin adaugarea unui nou imobil cu trei etaje, care sa aduca 17 sali de clasa in plus, un amfiteatru, o sala multifunctionala, un atelier, cabinete, grupuri sanitare si alte amenajari si dotari.  

Conform contractului de servicii, executantul va realiza Proiectul Tehnic, obtinerea avizelor si va asigura asistenta tehnica pe tot parcursul executiei. Valoarea estimata a contractului de proiectare: 216.000 de lei, fara TVA, durata: 90 de zile. 

Valoarea estimata a obiectivului de investitii va fi stabilita prin Proiectul Tehnic, iar finantarea se va face prin alocare de la bugetul local.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1232 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009435 (s)