News Flash:

Lupul care a intrat intr-o gospodarie din Arges si a muscat o batrana avea rabie

12 Ianuarie 2014
1136 Vizualizari | 0 Comentarii
Lupul care a intrat, vineri seară, într-o gospodărie din comuna argeşeană Mălureni şi a muşcat o bătrană avea rabie, arată analizele făcute pe cadavrul animalului, autorităţile sanitar-veterinare instituind mai multe măsuri în zonă, inclusiv izolarea cainilor femeii care s-au încăierat cu lupul. Potrivit directorului executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Argeş, Daniel Gelu Lupu, analizele făcute de inspectorii instituţiei pe cadavrul lupului care, vineri seară, a intrat într-o gospodărie din comuna Mălureni şi a muşcat o femeie arată că animalul avea rabie.
In urma acestui rezultat, autorităţile sanitar-veterinare au dispus instituirea mai multor măsuri în zonă. Astfel, pe o rază de trei kilometri în jurul focarului s-a instituit zonă de protecţie, iar localnicii care au animale vor trebui să le ţină în gospodărie, iar pe o distanţă de zece kilometri în jurul focarului a fost declarată zonă de supraveghere. In această zonă vor fi făcute anchete epidemiologice şi vor fi întocmite hărţi epidemiologice.

De asemenea, medicii veterinari din zonă şi administratorul fondului de vanătoare Mălureni, precum şi autorităţile din judeţele limitrofe judeţului Argeş vor fi notificaţi cu privire la această situaţie şi la măsurile luate.

Directorul DSVSA Argeş a mai declarat corespondentului MEDIAFAX că autorităţile sanitar-veterinare au dispus izolarea celor cinci caini ai femeii atacate de lup, în condiţiile în care aceştia au intrat în contact cu lupul turbat, în momentul în care animalul a intrat în gospodărie cainii încăierandu-se cu el. Cei cinci caini erau vaccinaţi antirabic şi vor fi sub supraveghere o perioadă de 14 zile.

Prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, a declarat corespondentului MEDIAFAX că starea bătranei este bună şi că duminică va merge să o viziteze la spital.

"După ce am aflat rezultatul analizelor şi că animalul era turbat, vreau să mă asigur să doamna este bine. Am aflat, de asemenea, că este prima dată în cei 74 de ani de viaţă cand este internată", a declarat prefectul Cristian Soare.

O femeie de 74 de ani din comuna argeşeană Mălureni a fost muşcată, vineri seară, de un lup care a intrat în gospodăria sa, femeia fiind transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, unde a rămas internată în secţia de boli infecţioase.

Ulterior, lupul a fost împuşcat de vanători, iar cadavrul animalului a fost supus unor analize efectuate de către specialişti ai DSVSA Argeş. Mediafax
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1213 (s) | 22 queries | Mysql time :0.031981 (s)