News Flash:

EUTANASIERE CU SCANDAL in Timisoara!

21 Februarie 2014
1191 Vizualizari | 0 Comentarii
Asociaţia Pet Hope, o organizaţie de protecţie a animalelor, condamnă decizia conducerii Primăriei Timişoara de a eutanasia cainii fără stăpan. La adăpostul firmei Danyflor s-au efectuat, marţi, 18 februarie, 21 de eutanasieri.
Conform reprezentanţilor asociaţiei, eutanasierile s-ar fi făcut fără respectarea unor prevederi din normele metodologice ale legii privind gestionarea cainilor fără stăpan. Primăria putea să întocmească un plan de acţiune abia după ce se făcea un recensămant al populației canine. „Să vadă în primul rand dacă era nevoie de măsura de eutanasiere sau nu era nevoie. Tocmai pentru că procedura de eutanasiere este destul de costisitoare şi bineînţeles că aceste costuri se reflectă tot în bugetele locale şi în banii contribuabililor. Legea nu a impus, aşa cum susţin cei de la primărie, eutanasierea. Nu te obligă nimeni să eutanasiezi dacă tu nu ai nevoie de asta”, susţin reprezentanţii Pet Hope.
Pet Hope mai susţine că asociaţiile iubitorilor de animale sunt private de dreptul de a asista la eutanasieri. Colegiul Medicilor Veterinari trebuia să emită o listă, pe care să o publice pe site-ul propriu, cu medicii veterinari care pot participa la aceste proceduri de eutanasiere. Aceasta ar fi fost o solicitare a ONG-urilor şi a organizaţiilor internaţionale. „ONG-urile, la ora asta, nu au voie să participe la procedura de eutansiere, ca să se asigure că se face corect, decat prin medicul veterinar reprezentant. Ori atata timp cat Colegiul Medicilor Veterinari nu a publicat această listă, ONG-urile sunt lipsite de un drept fundamental”, declară reprezentanţii Pet Hope.
Adopţia cainilor de la Timişoara - cea mai scumpă din ţară
„Mai avem şi nişte probleme pe adopţie. Inainte să înceapă procedura de eutanasiere există o cerinţă pe normele metodologice din care rezultă că website-ul serviciului de ecarisaj trebuie să îndeplinească anumite condiţii, tocmai pentru a le da posibilitatea cainilor din adăposturi să fie adoptaţi. Primăria Timişoara nu le-a dat şansa să fie adoptaţi, a impus o taxă de adopţie exorbitantă, cea mai mare din ţară. Nu au respectat aproape nimic din ce trebuiau să facă în prealabil, dar s-au apucat să facă eutanasieri. Au luat din lege ce le-a convenit să ia”, a precizat avocatul Ruxandra Bizera, membru fondator al Asociaţiei Pet Hope Timişoara.
Dacă eutanasierile nu vor înceta, Asociaţia Pet Hope Timişoara ia în considerare posibilitatea acţionării în justiţie a primăriei. „Dacă nu se remediază aceste chestiuni îi vom da în judecată. Suntem primul oraş din ţară care a adoptat o hotărare de consiliu local pentru capturare-sterilizare-returnare în teritoriu pentru cainii blanzi. Ceea ce se întamplă acum este o schimbare de 180 de grade. Tipul ăsta de schimbare de atitudine din partea unui primar atat de vizibil cum e primarul nostru este foarte deranjant pentru toată ţara, nu numai pentru noi”, a mai declarat Ruxandra Bizera. Ziuadevest.ro

i danyflor pet hope ruxandra bizera
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1105 (s) | 22 queries | Mysql time :0.031253 (s)