News Flash:

Luna noiembrie a fost cea mai calduroasa de la inceputul masuratorilor de temperatura

18 Decembrie 2013
1376 Vizualizari | 0 Comentarii

Omenirea a cunoscut, anul acesta, cea mai călduroasă lună noiembrie de la începutul măsurătorilor de temperatură, în 1880, a indicat marţi Agenţia americană oceanică şi atmosferică (NOAA), relatează AFP.

Luna trecută a fost cea de-a 37-a lună noiembrie consecutivă şi cea de-a 345-a lună la rând cu o temperatură medie la sol şi la suprafaţa oceanelor mai mare decât cea din secolul al XX-lea, relatează Agerpres.

În noiembrie, temperatura medie la sol şi la suprafaţa oceanelor a ajuns la 13,68 grade Celsius, cu 0,78 grade mai mult decât media din secolul trecut, care a fost de 12,9 grade, a precizat NOAA într-un comunicat.

O temperatură globală în luna noiembrie mai joasă decât media din secolul al XX-lea s-a înregistrat în 1976, în timp ce februarie 1985 a fost ultima lună în care s-a înregistrat cea mai joasă temperatură medie în lume.

Majoritatea regiunilor planetei au cunoscut, în noiembrie 2013, temperaturi mai ridicate decât media, între care Eurasia, zona de coastă a Africii, America Centrală, America de Sud şi unele zone din nordul Atlanticului, sud-estul Pacificului, Oceanul Indian şi cea mai mare parte a sudului Rusiei.

Însă nordul Australiei, unele părţi din America de Nord, sud-vestul Groenlandei şi regiuni ale oceanului din apropierea Americii de Sud au fost mai reci decât media în noiembrie.

Nicio regiune de pe glob nu a înregistrat recorduri de frig în această lună, precizează NOAA. sursa: Puterea.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1344 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009019 (s)