News Flash:

Niciun revolutionar nu este cetatean de onoare al Timisoarei

17 Decembrie 2013
1331 Vizualizari | 0 Comentarii
Nicolae Robu
Revoluţionarii timişoreni şi-au arătat indignarea luni, în şedinţa Consiliului Local, vizavi de faptul că aleşii au hotărât să acorde titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului unui număr de militari care au îndeplinit misiuni în teatrele de operaţiuni din Irak şi Afganisan, care au fost răniţi ori s-au remarcat prin fapte deosebite, în timp ce niciun revoluţionar din 1989 nu a primit această distincţie.

La şedinţa de luni au fost invitaţi să participe atât reprezentanţii revoluţionarilor, cât şi cei ai Armatei, dar unii dintre cei care au luptat în Decembrie 1989 s-au declarat 'umiliţi' şi au anunţat că refuză să participe la şedinţa legislativului local. În cele din urmă, primarul Nicolae Robu i-a convins pe revoluţionari să intre în sală, argumentând că în momentul în care Armata a fraternizat cu ei, în decembrie '89, le-a plăcut.

'Haideţi că v-a plăcut, în decembrie 1989, când Armata a trecut de partea dumneavoastră. Vă rog să respectaţi instituţia numită Armata Română. (...). Am aflat că niciun revoluţionar nu are calitatea de cetăţean de onoare al municipiului Timişoara şi cred că nu este în regulă. De aceea, cred că ar trebui să purtăm discuţii acum, la 24 de ani de la Revoluţie, şi să decernăm astfel de titluri unui număr de revoluţionari. Vom avea şi revoluţionari care vor avea titluri de cetăţeni de onoare ai municipiului Timişoara, pentru că aşa este drept, cinstit şi corect (...). Cred că se cuvine să acordăm onorurile noastre celor care au reprezentat cu cinste România şi Timişoara în misiuni', a declarat Nicolae Robu.

În şedinţa de luni au primit titluri de cetăţeni de onoare ai municipiului, pentru dăruirea, profesionalismul şi sacrificiul lor, dovedite în misiunile executate de către Armata României în afara graniţelor ţării: sublocotenentul Ioan Grosaru (post-mortem), sublocotenentul Ioan Lucian Leuştean (post-mortem), colonel dr. Augustin-Nicuşor N. Pegulescu, plutonierul major Nicola Ştefan Dănuţ, plutonierul Gabriel-Nicuşor Marin Badea, sergentul major Iovi Ion-Vasile Marius-Traian şi sergentul major Popa Marin Sorin-Cătălin. 

Acordarea titlurilor decernate a fost aprobată printr-o hotărâre a Consiliului Local Timişoara, adoptată anul trecut. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1287 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006984 (s)