News Flash:

Lucrarile in Piata Libertatii din centrul istoric al Timisoarei sunt aproape finalizate

2 Septembrie 2014
1150 Vizualizari | 0 Comentarii
Daca vreme de luni bune nu a fost o mare desfasurare de forte pe santierul din centrul istoric al Timisoarei, in unele zone lucrarile de reabilitare fiind abandonate, acum muncitorii s-au apucat de pavat, intens, in Piata Libertatii. Primarul Nicolae Robu da asigurari ca, pana la instalarea iernii, Piata Libertatii, Piata Tarcului si strazile Fara Nume si General Praporgescu, poate chiar si Lucian Blaga si Vasile Alecsandri, vor fi reabilitate prin proiectul pe bani europeni.
Oficialii Primariei Timisoara spun ca lucrarile au stagnat din cauza ploilor si mai ales a descoperirilor arheologice. Ca in unele zone rascolite din Cetate nu s-a putut lucra, chiar daca arheologii si-au terminat treaba, pentru ca s-a asteptat o „optimizare” a proiectului privind reabilitarea centrului istoric, astfel incat sa fie inclusa in proiect si punerea si valoare a vestigiilor arheologice descoperite, si aprobarea acestor lucrari de punere in valoare, avand in vedere ca vorbim despre un proiect pe fonduri europene.
„Pai s-a stat pe loc pentru ca trebuia facuta reproiectarea in urma descoperirilor arheologice, reproiectare care sa tina seama de ce s-a descoperit si de solutiile de punere in valoare a ce s-a descoperit, scrie Tion.ro. Si nu poti sa faci o suta de reproiectari. Chiar daca zona Sfantul Gheorghe de exemplu e gata de mult de punct de vedere al cercetarii arheologice, noi n-am putut sa facem o reproiectare numai pentru zona Sf. Gheorghe. Am asteptat sa se termine si pentru celelalte, sa facem reproiectarea, sa ni se aprobe pe procedura exceptionala, ca nu se aproba usor modificarile la proiect, si de indata ce avem aceste aprobari – si le avem in momentul de fata, le-am primit de la minister – dam drumul la lucrari”, a dat asigurari primarul Nicolae Robu.
Oficialii municipalitatii spun ca lucrarile „grele”, in subteran, au fost in cea mai mare parte a lor efectuate, iar recent a inceput in sfarsit pavarea si in Piata Libertatii. Asta, dupa ce din primavara incoace s-au facut nenumarate teste pe micuta strada Fara Nume dintre Piata Sf. Gheorghe si Piata Libertatii.
Toate cele patru piete si zece strazi din centrul istoric al Timisoarei care au intrat in reabilitare prin proiectul pe fonduri europene al primariei vor fi pavate cu piatra naturala.
„Deja se da unda verde pentru efectuarea de lucrari pe proiectul ajustat si se poate vedea ca in Piata Libertatii a inceput pavarea, pe strada Fara Nume si pe strada Praporgescu de asemenea s-a facut in cea mai mare parte pavajul cu piatra cubica, se paveaza destul de intens si in curand va fi si gata acea zona, pietrele sunt puse. Sa nu va speriati ca acum sunt rosturi destul de mari intre ele. Conform cu normativele, rosturile pot fi pana la 1,5 centimetri. Este solutia pe care am stabilit-o cu proiectantii – pe care proiectantii au propus-o, nu eu, eu le-am cerut doar sa nu-si rupa doamnele si domnisoarele tocurile”, a mai declarat Robu.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1406 (s) | 22 queries | Mysql time :0.032322 (s)