News Flash:

Lucrari majore de reparatii la Bastionul Theresia efectuate de Consiliul Judetean. Cele mai importante din ultimii 12 ani

3 August 2022
67 Vizualizari | 0 Comentarii
Bastion 2

Bastionul Theresia, sectiunea ce se afla in patrimoniul si administrarea Consiliului Judetean Timis, a beneficiat de reparatii si lucrari de intretinere considerabile in valoare de peste 1.6 milioane lei. Lucrarea este deja finalizata si receptionata.

Astfel, a fost curatat si reparat pavajul de piatra naturala. De asemenea, s-au reabilitat platformele pietonale din lemn si au fost curatate si reparate zidurile. In plus, s-a lucrat si la tencuielile si zugravelile exterioare. Trebuie spus ca obiectivul istoric nu a mai avut parte de astfel de lucrari din 2010.

„Bastionul este acum mai atragator pentru turisti. Ne prezentam in 2023 cu un obiectiv demn de o Capitala Europeana a Culturii, un spatiu ingrijit si pus la punct, asa cum ne place sa vedem in marile orase europene. Nu vom permite sa mai ajungem in aceeasi situatie. Punem astfel accent pe mentenanta, pentru ca este mult mai eficient si ieftin sa intretii, decat sa repari”, spune presedintele CJ, Alin Nica.

Revitalizarea Bastionului este una dintre prioritatile Consiliului Judetean Timis. Reamintim ca una dintre primele masuri a fost creare unui regulament de organizare si functionare, pentru imbinarea eficienta a activitatii culturale cu serviciile HORECA, spatiile fiind inchiriate diferitilor furnizori prin licitatie publica.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1004 (s) | 22 queries | Mysql time :0.032179 (s)