News Flash:

Lovitura dura primita de Victor Ponta! Se cere excluderea lui imediata din Baroul Bucuresti

2 August 2016
984 Vizualizari | 0 Comentarii
ponta la guvern2
Europarlamentarul Monica Macovei cere din nou, dupa ce Ministerul Educatiei i-a retras fostului premier Victor Ponta titlul de doctor, excluderea ''imediata'' a social-democratului din Baroul Bucuresti.
''Ponta nu mai poate fi avocat, pentru ca a intrat in avocatura doar pentru ca avea diploma de doctor in drept, fara sa dea examen. Titlul de doctor i-a fost retras, asa incat nu mai poate ramane nicio clipa in Baroul Bucuresti'', a explicat Monica Macovei.
In solicitarea adresata decanului Baroului Bucuresti, Ion Dragne, Macovei subliniaza ca fostul premier nu mai indeplineste conditiile legale pentru a exercita profesia de avocat, el fiind primit la cerere, cu scutire de examen, pe baza diplomei de doctor in drept.
''Va reamintesc ca, in ianuarie 2015, am mai solicitat in scris Baroului Bucuresti excluderea domnului Victor Ponta din profesie dupa ce acesta a notificat, pe 16 decembrie 2014, Rectoratul Universitatii Bucuresti de «renuntarea la titlul de doctor in drept acordat in anul 2003 de catre Universitatea Bucuresti», insa Baroul Bucuresti nu a luat o decizie in acest sens, anuntand ca asteapta ca Universitatea Bucuresti sa accepte sau nu «renuntarea» la titlul de doctor in drept. Consider ca situatia era clara si in ianuarie 2015, cand am solicitat in scris excluderea din Baroul Bucuresti a dlui Ponta, intrucat decizia unilaterala de a renunta la titlul de doctor in drept anula, pe cale de consecinta, si Decizia nr. 644 din 07.01.2005, de primire in profesia de avocat cu scutire de examen pe baza diplomei de doctor in drept'', arata Macovei.
''Acum, pe baza deciziei definitive de retragere a titlului de doctor in drept, prin Ordin al Ministrului Educatiei, si a Legii pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, va solicit sa il excludeti imediat pe domnul Victor Viorel Ponta din Baroul Bucuresti pentru a respecta legea'', conchide europarlamentarul.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1186 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007447 (s)