News Flash:

Ce spune Ministrul Muncii despre lipsa locurilor de munca

10 Iunie 2016
1054 Vizualizari | 0 Comentarii
dragos pislaru
Ministrul Muncii, Dragos Pislaru, a declarat, joi, ca "nu Guvernul trebuie sa gaseasca solutia magica pentru a rezolva problemele educatiei si a lipsei locurilor de munca".

Ministrul MunciiDragos Pislaru, prezent joi la conferinta "Think Education" a declarat ca nu Guvernul este responsabil pentru problemele din educatie.

"Nu trebuie sa gaseasca Guvernul solutia magica pentru a rezolva problemele educatiei si a lipsei locurilor de munca. Daca vom gasi acea doza de optimism, de solidaritate cu ce fac altii, s-ar putea sa miscam lucrurile. Esential nu este sa ai o majoritate de profesori care sa fie mai bine pregatiti, nu este sa ai o majoritate statistica de elevi mai bine pregatiti, ci o minoritate care sa aiba un efect viral. E nevoie de oameni care vin in administratia publica pentru ca simt nevoia sa dea ceva inapoi, care vor sa profesionalizeze modul in care ne tratam categoriile vulnerabile, cu preocupare pentru oameni in locul institutiilor. Abia atunci vom progresa ca tara si vom avea o ocupatie a locurilor de munca", a spus Dragos Pislaru.

Totodata, ministrul Muncii s-a aratat nemultumit de faptul ca oamenii nu mai inteleg ca Ministerul Muncii ii ajuta. Acesta a facut referire la cele sapte milioane depersoane asistate social, cele 11 milioane de pensionari si cele 680 de mii de persoane care primesc ajutor de somaj.

"Ce facem noi la Ministerul Muncii este sa reasezam intreg sistemul de institutii pe om. Imi asum aceasta doza de idealism. Am constatat ca in aceasta tara refuzam sa intelegem cat de mult suntem divizati. Exista milioane de oameni in Romania care sunt intr-o stare de saracie extrema, care nici nu viseaza la locuri de munca decente sau mai bine platite. Asta este masa de care discutam mai ales in zona rurala. Ceea ce trebuie sa se intample este sa cream o masa critica prin care sa antrenam aceasta zona a societatii in ceea ce vom face", a mai spus Dragos Pislaru.

De asemenea, Pislaru sustine ca legea uceniciei va fi un pilon atractiv dupa ce va fi modificata si a propus ca solutii pentru a doua parte a anului reformarea sistemului public de ocupare si incurajarea invatamantului dual prin investirea in scoli profesionale.

La eveniment au mai fost prezenti, printre altii, Ministrul Comunicatiilor, Marius Bostan, Presedintele Coalitiei pentru Educatie, Daniela Visoianu, Presedintele Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania, Vlad Dan Chereches, dar si reprezentanti ai unor mari companii prezente in Romania. 

ministrul muncii dragos pislaru think education solutia magica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005929 (s)