News Flash:

Liviu Dragnea: Klaus Iohannis este autorul moral al violentelor de aseara

2 Februarie 2017
1130 Vizualizari | 0 Comentarii
sorin grindeanu3
Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că se duce o campanie de minciună şi dezinformare, despre care a spus că "şi eu dacă aş fi stat numai la televizor în ultimele zile, fără să mă uit pe motivarea şi decizia Curţii Constituţionale, fără să mă uit pe ceea ce a adoptat Guvernul aş fi ieşit în stradă revoltat".

"Aş vrea să vă spun şi câteva lucruri despre această campanie de minciună şi dezinformare practicată în ultimele zile. Am auzit-o aseară pe Olguţa Vasilescu spunând un lucru care este total adevărat. Şi eu dacă aş fi stat numai la televizor în ultimele zile, fără să mă uit pe motivarea şi decizia Curţii Constituţionale, fără să mă uit pe ceea ce a adoptat Guvernul aş fi ieşit în stradă revoltat. O asemnea maşinărie de dezinformare eu am mai văzut la Revoluţie şi după Revoluţie. Şi au mai fost situaţii în care în România a fost folosit acest sistem profesionist de dezinformare", a declarat Dragnea.

"Aceeaşi maşinărie de dezinformare eu am mai văzut-o la revoluţie", a completat Dragnea. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut joi că orice încercare de subminare a activităţii Guvernului este o tentativă de destabilizare a ordinii de drept în România, cu referire la protestele de stradă din ultimele zile.
 

 
”PSD a câştigat alegerile în mod corect printr-un vot exprimat la urne de cetăţeni. Guvernul a exercitat puterea de guvernare în mod legitim în baza votului primit în parlament în spiritul şi litera constituţiei. Guvernul şi partidele care îl susţin sunt în continuare determinaţi să exercităm într-un mod legitim şi constituţional puterea executivă. A fost un vot de încredere pentru guvern, s-a reconfirmat susţinerea în unanimitate pentru guvernul condus de Grindeanu”, a spus Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD a precizat că respectă dreptul manifestanţilor de a protesta, dar a vorbit insistent de ''campania de minciună şi dezinformare practicată în ultimele zile'', ''maşinăria de manipulare şi dezinformare'' despre care a afirmat că nici nu ştie dacă îşi are originea în ţară.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea îl acuză pe preşedintele Iohannis că este ”autorul moral al violenţelor de aseară”. El a făcut această acuzaţie în contextul în care aprecia felul în care a acţionat MAI şi Jandameria şi solicita detalii despre cei care s-au exprimat cu violenţă.

" E dreptul românilor să protesteze, respect opinia lor. E important ca oamenii să se exprime fără violenţă. Nu cred că situaţia petrecută azi-noapte în Piaţa Victoriei este ceea ce şi-au dorit. Cererea mea este ca aceşti oameni de bună-credinţă să se delimiteze de aceste grupuri care au vrut să confişte acest protest. Nu ştiu în mintea bolnavă a cui s-a născut acest plan pentru că azi-noapte să se ajungă la violenţe. Sper ca ministrul de Interne şi Parchetul să reuşească să afle cine a organizat şi plătit acţiunile de aseară", a declarat joi, după şedinţa CEX a PSD, Liviu Dragnea.

"În acelaşi timp vreau să felicit atât ministrul de Interne şi Jandarmeria, cât şi celelalte structuri poate nevăzute ale MAI care au acţionat exemplar. Am înţeles că astăzi au fost certaţi de preşedintele României, care de fapt în opinia noastră este autorul moral al violenţelor de azi-noapte", susţine Dragnea.

„Această ordonanţă nu opreşte procesul în care sunt implicat”, a mai adăugat el.

Dragnea despre invitaţia lui Iohannis la consultări: N-ar putea renunţa la acest weekend?

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a ironizat joi invitaţia la Cotroceni pentru consultări despre care a vorbit şeful statului sugerându-i să renunţe măcar de această dată la weekendul liber.

''N-ar putea renunţa la acest weekend? Poate au loc întâlniri mâine, în weekend'', 
a comentat Dragnea despre consultările invocate de Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că premierul Sorin Grindeanu nu i-a răspuns la scrisoarea prin care îi cerea să abroge ordonanţa de urgenţă de modificare a Codurilor Penale şi a precizat că săptămâna viitoare îi va invita pe politicienii la consultări.

"Cu siguranţă o să invit mai multă lume la discuţii, dar cum abia ieri i-am scris premierului şi poate a fost ocupat, nu ştim cu ce, că nimeni nu l-a văzut, dar vreau să-i dau şansa o zi-două să judece puţin ce am scris acolo. Nu vreau să-mi dea un răspuns pripit, ca şi data trecută, fiindcă nu ne foloseşte la nimic şi lui sigur nu, după care va trebui să invit oamenii la Cotroceni, să găsim o soluţie la această criză, pentru că altfel lucrurile se agravează şi strada poate să protesteze, românii îşi spun nemulţumirile, dar soluţiile nu pot veni din stradă, soluţiile trebuie să vină tot de la politicieni. Cu certitudine săptămâna viitoare o să-i invit ca să-mi prezinte soluţiile, dar asta este o fază ulterioară", a spus preşedintele.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a trimis miercuri o scrisoare premierului Sorin Grindeanu, prin care îi solicită acestuia să abroge ordonanţa adoptată marţi în şedinţa de guvern, prin care sunt modificate Codurile Penale. sursa: MEDIAFAX 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006053 (s)