News Flash:

BREAKING NEWS: Primarul Iasului, Mihai Chirica, vicepresedinte PSD, cere DEMITEREA IMEDIATA a ministrului Justitiei si RETRAGEREA ORDONANTELOR DE URGENTA

2 Februarie 2017
1061 Vizualizari | 0 Comentarii
mihai chirica

Primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, liderul organizatiei judetene PSD Iasi, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ca solicita abrogarea OUG 13/2017 adoptata marti seara de Guvern cu privire la modificarea Codurilor penale, demisia ministrului Justitiei, Florin Iordache, el adaugand ca ii solicita si presedintelui PSD, Liviu Dragnea, sa corecteze greselile comise pentru ca "are puterea si responsabilitatea sa o faca".

 

"Incerc sa transmit un mesaj din calitatea de lider al organizatiei PSD Iasi si sa propun Guvernului Grindeanu si domnului presedinte Liviu Dragnea urmatorul lucru: sa abroge la fel de urgent OUG 13/2017, sa propuna un proiect de lege Parlamentului Romaniei ales pe 11 decembrie, sa faca dezbatere publica, sa consulte specialistii, societatea civila si sa lasam Parlamentul, ca entitate democratica a acestui stat sa decida", a afirmat Mihai Chirica.

 

El a subliniat ca trebuie "sa se refaca pactul social si politic cu romanii", ca tara nu are nevoie de tensiunile create in jurul actelor normative referitoare la justitie si ca solicita demisia ministrului Florin Iordache, pe care il considera "singurul vinovat" de aceasta situatie.

 

"De aceea cer public demisia domnului ministru Florin Iordache, ministrul Justitiei pe care il vad singurul om responsabil de haosul pe care l-a creat in aceste zile. Avem nevoie de oameni competenti, de oameni care sa priveasca cu demnitate in ochii romanilor", a afirmat primarul iesean.

 

De asemenea, el a mentionat ca ii reproseaza liderului PSD, Liviu Dragnea, ca nu a stiut sa se inconjoare de oameni competenti si sa tina cont de sfaturile adecvate si ca ii solicita acestuia sa corecteze greselile comise. "Este un om puternic, care a reusit sa se organizeze intr-un mod exemplar, incat a putut sa castige aceste alegeri intr-un mod profesionist. Ii reprosez ca nu stie sa isi aleaga oamenii, sa puna oameni competenti in jurul lui si nu stie sa tina cont de sfaturile oamenilor care conteaza. Ii cer sa corecteze greselile comise, are si puterea si responsabilitatea sa o faca", a afirmat Chirica, el adaugand ca nu isi doreste personal sa conduca PSD.

 

El a afirmat ca PSD trebuie ca continue guvernarea si sa puna in aplicare programul pentru care a primit votul romanilor in 11 decembrie, insa in prezent "Guvernul este aproape paralizat". Chirica a mentionat ca Romania a ajuns "mod aproape complet nejustificat am ajuns intr-o situatie tensionata, similara celei de la Revolutia din 1989 in care sute de mii de oameni din zeci de orase au iesit in strada pentru a-si auzi vocea".

 

"Am ales sa spun adevarul, sa nu imi fie rusine sa ma uit in ochii iesenilor, in ochii propriului partid si al propriei mele constiinte", a mai argumentat primarul iesean.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1127 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005505 (s)