News Flash:

Liga Banateana: Piata Unirii dinTimisoara nu trebuie sacrificata

5 Decembrie 2013
1334 Vizualizari | 0 Comentarii
Liga Banateana: pentru timisoreni Piata Unirii reprezinta un spatiu important si consideram ca acesta e printre ultimele ce ar trebui sacrificate (chiar si temporar) unor nevoi utilitare.
Liga Banateana se alatura organizatiilor si simplilor cetateni care nu sunt de acord cu amenajarea unor parcari in Piata Unirii. Iata care este pozitia organizatiei timisorene in aceasta problema:
Daca aceasta masura se impune a fi luata, presupunem ca la baza se afla argumente solide ce pot demonstra (rational) ca aceasta este singura varianta dintre toate cele avute in vedere. Neavand cunostiinta despre asemenea demersuri trebuie sa ne exprimam indoiala fata de corectitudinea acestei masuri. Daca prezumtiile noastre se dovedesc a fi corecte si masura reprezinta doar incapacitate organizatorica, protestam fata de aceasta atitudine.
Consideram propunerea deschiderii pietei pentru necesitati rutiere ca fiind o solutie ad-hoc in lipsa oricaror alte variante (alternative). Daca acestea exista, consideram ca ar trebui prezentate cetatenilor si justificata alegerea facuta in termeni rationali (cifre, termnene, comparatii). Specificam ca simple consideratii subiective/personale nu pot contrabalansa lipsa deciziilor rationale ce ar trebui sa caracterizeze masurile administratiei.
Daca specialistii ce au ales aceasta varianta au avut in vedere (ca ipoteza) posibilitatea de a asigura circulatie si parcare temporara pe strada Marasesti (de exemplu), considerand aceasta varianta, intrebam daca s-a cantarit ca este de preferat a se utiliza/sacrifica Piata Unirii.
Pentru a demonstra ca lucrarile din cadrul proiectului de reabilitare a centrului istoric se desfasoara intr-un cadru coordonat, ca exista preocupare pentru anticiparea unor fenomene cu scopul pregatirii in vederea identificarii solutiilor cele mai potrivite, solicitam a se prezenta publicului strategia ce sta la baza deciziilor.
Pana acum nu avem indicii certe (din practica) care sa ne dea incredere ca durata lucrarilor va fi cea anuntata/preconizata. Pentru a contracara aceasta impresie consideram necesar a se prezenta agenda lucrarilor (chiar daca aceasta poate suferi modificari datorita unor situatii neprevazute). Aceasta ar permite si celor direct influentati sa-si organizeze/adapteze activitatea astfel incat sa poata reduce din eventualele pierderi. Legat strict de subiectul accesului autovehiculelor si parcarea acestora in Piata Unirii solicitam autoritatilor a specifica perioada (perioadele) pentru care este prevazuta aceasta masura.
In lipsa prezentarii (documentate, profesionale) unui astfel de cadru, care sa ne dea motive de incredere privind gestionarea constienta/responsabila a situatiei, consideram ca asistam doar la un spectacol de dezorganizare in fata caruia se impune sa protestam.

liga banateana
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1422 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005791 (s)