News Flash:

Liderii din intreaga lume condamna gestul lui Donald Trump de a retrage SUA din Acordul climatic

2 Iunie 2017
871 Vizualizari | 0 Comentarii
trump presedinte
Lideri din intreaga lume au condamnat decizia presedintelui american, Donald Trump, privind retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris, informeaza presa internationala.
Presedintele francez, Emmanuel Macron, a declarat ca ”nu exista un al doilea plan” in privinta schimbarilor climatice si ca ”sub nicio forma” Franta nu va negocia un acord mai putin ambitios dupa ce Donald Trump a anuntat retragerea SUA din tratatul de la Paris.
Liderii Germaniei, Frantei si Italiei au exprimat regret in legatura cu decizia presedintelui american, Donald Trump, de retragere a Statelor Unite din Acordul de la Paris, refuzand orice negociere a tratatului: "Acordul climatic este un element central in cooperarea tarilor noastre, pentru combaterea eficienta si in timp util a schimbarilor climatice. Acordul este ireversibil si credem cu fermitate ca nu poate fi renegociat”.
Elon Musk, directorul Tesla, si Robert Iger, directorul general al companiei Walt Disney, au anuntat ca vor renunta la functiile lor pentru a protesta fata de decizia presedintelui american.
Theresa May, premierul britanic, si-a exprimat de asemenea in cadrul unei convorbiri telefonice regretul fata de retragea SUA din Acordul climatic de la Paris.
China si UE si-au asumat angajamentul comun de a dezvolta tehnologii ecologice si de a ajuta la colectarea anuala a cate 100 de miliarde de dolari, pana in anul 2020, pentru a ajuta tarile sarace sa reduca emisiile de gaze poluante, cele doua parti confirmand angajamentele in favoarea Acordului climatic.
Fostul guvernator al statului California, Arnold Schwarzenegger, i-a transmis presedintelui american ca ”un singur om nu poate opri revolutia energiei verzi si nici nu poate distruge progresul”, acesta a adaugat ca Donald Trump, ca functionar public, ”are responsabilitatea de a proteja oamenii”. El a atras atentia ca 200.000 de persoane mor in fiecare an in SUA din cauza poluarii aerului.
In cadrul unei declaratii postata de purtatorul de cuvant al cancelarului german, Angela Merkel, pe Twitter, aceasta transmitea faptul ca ”este dezamagita de decizia lui Trump. Dar se va lucra mai mult ca niciodata in favoarea politicilor globale climatice care salveaza planeta”
Antonio Guterres, secretarul general al ONU, a numit retragerea SUA ”o dezamagire majora”, adaugand ca ”este decisiv ca statul american sa ramana un lider” in rezolvarea problemelor de mediu.
Japonia, Australia, Noua Zeelanda si Coreea de Sud au comunicat de asemenea ”regretul” in fata deciziei SUA si si-au reiterat angajamentul fata de implementarea acordului.
Statele Unite se alatura acum Siriei si Nicaragua, acestea fiind singurele tari care au respins acordul. Daca SUA se afla acum in dezacord cu restul lumii cu privire la o chestiune atat de importanta, impactul diplomatic ar putea fi daunator. 
Donald Trump, presedintele SUA, a decis retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris, el s-a declarat favorabil negocierii unui nou acord climatic, care sa protejeze mai bine Statele Unite, fara a avea ca efect "inchiderea fabricilor si pierderea locurilor de munca". Acesta sustine ca retragerea din Acordul de la Paris este "in interesul economic" al Statelor Unite, subliniind ca Administratia sa va continua sa aplice politici ecologice.
SUA este a doua cea mai mare sursa de dioxid de carbon, emitand anual 15% din intreaga cantitate de carbon la nivel mondial. Conform unor estimari ale unor grupuri de reflectie, nemaifiind obligata sa respecte normele acordului climatic, SUA va emite in fiecare an pana la trei miliarde de tone in plus de dioxid de carbon, fapt ce ar duce la ridicarea temperaturii globale de la 0,1 grade Clesius la 0,3 grade pana la sfarsitul acestui secol. MediafaX.RO
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005881 (s)