News Flash:

DECIZIE IMPORTANTA luata de Donald Trump. Statele Unite se retrag din...

31 Mai 2017
1133 Vizualizari | 0 Comentarii
trump3
Doi oficiali americani care au cunostinta despre decizie au declarat pentru site-ul de stiri Axios.com ca detaliile aplicarii masurii vor fi stabilite de o comisie speciala din care face parte inclusiv Scott Pruitt, administratorul Agentiei SUA pentru Protectia Mediului inconjurator (EPA).
Comisia va stabili daca va initia o retragere formala totala din Acordul de la Paris, care ar dura trei ani, sau din Tratatul general climatic al ONU, care ar produce efecte mai rapide, dar mai extreme.
Retragerea din Acordul climatic de la Paris (semnat in decembrie 2015 si intrat in vigoare in noiembrie 2016) constituie o noua decizie a presedintelui Donald Trump in sensul distantarii de politicile Administratiei Barack Obama. In afara de Statele Unite, alte tari care nu aplica Acordul de la Paris sunt Nicaragua si Siria.
La summitul G7, Germania, Franta, Italia, Marea Britanie, Japonia si Canada au reiterat "angajamentul puternic" in sensul aplicarii rapide a masurilor pentru combaterea incalzirii climatice stabilite prin Acordul de la Paris. Insa presedintele SUA, Donald Trump, a refuzat sa asume aceasta responsabilitate.
Donald Trump a scris saptamana trecuta, pe Twitter, la finalul summit-ului G7 ca "voi lua decizia finala asupra Acordului de la Paris saptamana ce vine".
"Intreaga discutie despre clima a fost foarte dificila, daca nu chiar nesatisfacatoare. Nu exista indicii daca SUA vor ramane sau nu in cadrul Acordului de la Paris", a declarat Angela Merkel, in urma summitului din Italia.
Presedintele american le-ar fi marturisit "confidentilor" sai, inclusiv lui Scot Pruitt, presedintele Agentiei pentru Protectia Mediului, ca planuieste sa retraga SUA din acest acord.
Anterior, Donald Trump a declarat ca nu crede in schimbarile climatice realizate de om si a promis sa "anuleze" Acordul climatic de la Paris, pe care il considera daunator afacerilor americane.
Trump nu poate anula insa acordul, dar poate genera efecte in randul celor 193 de tari participante daca retrage Statele Unite din intelegerea de la Paris. Decizia ar pune sub semnul indoielii planul COP 21 de a reduce din emisia gazelor cu efect de sera.
Intr-un mesaj, luna aceasta, adresat cercetatorilor americani, antreprenorilor si inginerilor care lucreaza in domeniul incalzirii globale, presedintele Emmanuel Macron i-a invitat pe acestia sa vina in Franta si sa se alature oamenilor de stiinta francezi si europeni pentru a lucra pe tema incalzirii globale, pentru ca in aceasta tara sunt bineveniti.
"Stiu ca noul vostru presedinte a decis sa puna in pericol bugetele si initiativele voastre, pentru ca este extrem de sceptic cu privire la subiectul incalzirii globale. Eu nu am niciun dubiu cu privire la incalzirea globala si despre cat de dedicati trebuie sa fim cu privire la aceasta problema. Va rog, veniti in Franta, sunteti bineveniti, este natiunea voastra. Ne place inovatia, vrem oameni inovativi, vrem oameni care sa lucreze pe incalzirea globala. Franta este natiunea voastra", a conchis Macron.
Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1338 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007066 (s)