News Flash:

Cel mai modern si mai scump portavion nuclear, USS Gerald R. Ford, incorporat in flota SUA

2 Iunie 2017
1373 Vizualizari | 0 Comentarii
nava USS Gerald R Ford
Flota SUA a incorporat vineri portavionul nuclear USS Gerald R. Ford, cel mai modern si mai scump din intreaga sa flota, care poate transporta un echipaj de 4.500 de oameni si care poate primi la bord 70 de avioane, informeaza EFE.
Desi aflat deja in dotarea flotei SUA, nu este de asteptat ca portavionul Gerald R. Ford sa participe la misiuni militare pe marile si oceanele lumii mai devreme de 2020. 
Procedura de predare a avut loc la santierele din Newport News, statul Virginia, dupa mai multe probe realizate incepand cu data de 26 mai, a informat joi flota SUA intr-un comunicat de presa. 
Portavionul USS Gerald R. Ford este "perla coroanei" flotei SUA, o fortareata plutitoare cu propulsie nucleara, automatizata si cu tehnologii care permit desfasurarea in timp record si care a costat aproximativ 13 miliarde de dolari. 
Cu incorporarea USS Gerald R. Ford, SUA dispun in prezent de 11 portavioane, iar presedintele american Donald Trump a promis ca tara sa va dispune de 12 portavioane.
Prezent in martie la santierele din Virginia, Donald Trump a declarat ca portavionul USS Gerald R. Ford "va asigura capacitatile necesare pentru a ne feri de terorism si pentru a lupta impotriva dusmanilor in viitor".
In afara celor 12 portavioane, Trump a promis ca SUA vor detine 350 de nave de razboi, ca va spori numarul militarilor in cadrul tuturor fortelor armate ale SUA si ca va creste puterea militara americana pentru a atinge noi recorduri.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1156 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006219 (s)