News Flash:

Liber la terase in centrul Timisoarei. Ce surprize ne-a pregatit municipalitatea

4 Mai 2014
1231 Vizualizari | 0 Comentarii
Daca este cerere, sa fie cât mai multe terase, au decis autoritatile locale. Reprezentantii Primariei Timisoara au decis sa suplimenteze numarul de terase din Piata Victoriei si sa scoata la licitatie înca noua amplasamente, pe lânga cele existente în prezent. Vor aparea terase si în zona de lânga monumentul de vizavi de Catedrala Mitropolitana, spre bulevardul Mihai Eminescu si strada Goethe.
Alesii locali au adoptat deja o hotarâre de consiliu în acest sens, noile amplasamente pentru terase din zona Piata Victoriei, noua la numar, urmând sa fie scoase la licitatie.
„Prin HCL nr. 43/01.03.2011 a fost aprobat Regulamentul privind conditiile de desfasurare a activitatilor de comert stradal – terase sezoniere pe raza municipiului Timisoara. Având în vedere interesul manifestat de catre reprezentantii societatilor comerciale care au desfasurat activitati de comert stradal – terase sezoniere si care au fost afectati de lucrarile de reabilitare din zona Cetate, am solicitat sprijinul Directiei Urbanism în vederea suplimentarii unor noi locatii pentru amplasarea de terase sezoniere în Piata Victoriei”, au explicat reprezentantii municipalitatii.
Astfel, s-a hotarât sa fie scoase la licitatie noi amplasamente în zone cum ar fi cea de lânga monumentul dedicat Revolutiei de vizavi de Catedrala Mitropolitana, unde ar urma sa fie înca patru terase, pe bulevardul Mihai Eminescu, pe strada Goethe si în alte câteva zone.
Domeniul public se va ocupa prin licitatie publica, pentru o perioada de 6 luni, potrivit celor stabilite de catre autoritatile locale.
Schimbari vor aparea, pe viitor, si în ceea ce priveste modul în care arata terasele din centru, primarul Nicolae Robu fiind nemultumit de modul în care îsi desfasoara activitatea unii dintre ”terasisti”, dupa cum i-a numit el pe comercianti, pentru ca obtureaza vederea spre… amenajarile florale.
„Cred ca trebuie sa avem grija de zona superba din Piata Victoriei si sa o punem în valoare. Nu este corect ca tot felul de paravane, de pulturi pe care si le fac terasistii din Piata Victoriei, sa obtureze vizibilitatea înspre spatiul verde minunat pe care îl avem. Anul acesta, firma primariei s-a întrecut pe ea însasi si a facut o amenajare florala cu lalele de-a dreptul superba. Vrem ca pe viitor sa restrictionam modul în care sunt amenajate terasele, astfel încât sa fie o cât mai buna vizibilitate. Pentru la anul, as vrea sa pregatim un proiect cu un alt gen de aranjamente ale teraselor, care sa permita o vizibilitate buna înspre zona verde si sa fie si mai functional. Nu le impun palmieri, ca îsi pun singuri…”, a explicat Robu.

primariei timisoara piata victoriei catedrala mitropolitana
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0821 (s) | 22 queries | Mysql time :0.026246 (s)