News Flash:

LEGEA SALARIZARII: Cine sunt primii castigatori. Lefurile din primarii si consiliile judetene au explodat intr-o luna

30 Iulie 2017
1014 Vizualizari | 0 Comentarii
salariu marit
AleÅŸii locali nu fac economie când vine vorba de bani întrucât legea salarizării le permite creÅŸterea lefurilor. De la 1 iulie, în administraÅ£iile din Å£ară a început febra majorărilor, salariile crescând ÅŸi de trei ori faţă de cât sunt în prezent.
L
egea o permite, singura condiÅ£ie angajaÅ£ii să nu câÅŸtige mai mult decât ÅŸeful instituÅ£iei, informează gândul.info.

O excepÅ£ie ar fi la BistriÅ£a, unde ÅŸeful Consiliului JudeÅ£ean a anunÅ£at că nu vor creÅŸte salariile, ba mai mult, caută variante să le scadă pe cele ale angajaÅ£ilor neperformanÅ£i. 

Primarul din BistriÅ£a, Ovidiu CreÅ£u, va încasa de luna viitoare un salariu triplu faţă de cel primit până acum, în urma unei decizii adoptate luni de consilieri municipali, în timp ce salariile angajaÅ£ilor din subordine vor creÅŸte cu sume cuprinse între 200 ÅŸi 1.000 de lei.Consilierii municipali din BistriÅ£a au aprobat, luni după-amiaza, un proiect de hotărâre privind stabilirea salariilor de bază pentru funcÅ£ionarii publici ÅŸi personalul contractual din aparatul de specialitate al primarului municipiului BistriÅ£a ÅŸi serviciile de interes public local. În total, cei 895 de angajaÅ£i ai municipalităţii la care se mai adaugă ÅŸi aproximativ 200 de asistenÅ£i personali, vor beneficia, începând de luna viitoare, de salarii majorate cu sume cuprinse între 200 ÅŸi 1000 de lei.

Conform hotărârii adoptate de consilierii locali din BistriÅ£a, cele mai mari creÅŸteri salariale vor fi la nivelul conducerii primăriei municipiului BistriÅ£a, primarul, cei doi viceprimari, administratorul public ÅŸi secretarul municipiului urmând să încaseze sume de peste 10.000 de lei lunar.

Cea mai mare creÅŸtere, de aproape trei ori faţă de salariul pe care îl încasează în prezent, se înregistrează în cazul primarului Ovidiu CreÅ£u, care, începând din luna august va avea o indemnizaÅ£ie de 13.050 de lei faţă de 4.200 cât câÅŸtigă în prezent.Cei doi viceprimari ai municipiului BistriÅ£a vor avea salarii de 11.600 de lei, iar administratorul public va încasa 10.310 de lei. Salarii peste 10.000 de lei vor avea ÅŸi secretarul municipiului - 10.440 de lei, arhitectul ÅŸef- 10.295 RON ÅŸi directorii executivi, care vor primi lunar 10.150 de lei.

Iar CreÅ£u nu este singurul care a profitat de faptul că prin semnătura sa se pot face măriri de salarii. Consiliul JudeÅ£ean BraÅŸov a decis mărirea salariilor cu 50%, iar pentru oraÅŸul UrlaÅ£i din Prahova creÅŸterile de salarii au fost votate încă din prima săptămână a lunii iulie. 

10.500 de lei, brut, (7.363 de lei, net) este cel mai mare salariu de bază al unui funcÅ£ionar public din Primăria Sibiu, începând de luna aceasta. La capătul opus, cel mai mic salariu va fi cel oferit unui muncitor necalificat – 1.595 de lei, brut (1.165 de lei, net). Noile salarii au fost crescute în urma intrării în vigoare a Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, lege care permite aleÅŸilor locali să voteze – între anumite limite – salariile pe care să le încaseze funcÅ£ionarii ÅŸi personalul contractual. CreÅŸterile substanÅ£iale nu au putut fi aplicate, însă, ÅŸi la CJ Sibiu, unde conducerea instituÅ£iei arată că o majorare semnificativă poate afecta bugetul de investiÅ£ii al judeÅ£ului, informează turnulsfatului.ro. 

FuncÅ£ia de director general în cadrul administraÅ£iei Sibiului este recompensată cu 7.555 de lei (gradul I), în timp ce la judeÅ£ acest salariu este de 6.498 de lei. Arhitectul ÅŸef al Sibiului va avea un salariu de bază tot de 7.555 de lei (gradul I), în timp ce arhitectul ÅŸef al judeÅ£ului are un salariu de bază de 5.948 de lei.

Joi s-au întâlnit în ÅŸedinţă ÅŸi consilierii judeÅ£eni din Alba, iar pe ordinea de zi, s-au aflat mai multe proiecte care privesc majorarea salariilor pentru angajaÅ£ii instituÅ£iei ÅŸi pentru cei din instituÅ£iile subordonate, în urma intrării în vigoare a noii legi a salarizării, scrie ÅŸi ziaruluunirea.ro, anunÅ£ând că ÅŸi aici au fost majorate salariile celor din administraÅ£ie. 

Salariile tuturor angajaÅ£ilor Consiliului JudeÅ£ean Covasna au fost majorate începând cu data de 1 iulie, conform Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, iar în cadrul acestei instituÅ£ii nu vor mai exista posturi plătite cu mai puÅ£in de 2.000 de lei net, informează weradio.ro. Astfel, s-a ajuns ca angajaÅ£ilor cu studii medii să li se dubleze salariile, ajungând în jurul a 2.000 de lei lunar, iar debutanÅ£ii cu studii superioare să aibă lefuri de 4.350 lei brut, respectiv 3.035 lei net.

Åži la Consiliul JudeÅ£ean Sălaj cresc salariile. Din această lună, salariaÅ£ii Consiliului JudeÅ£ean Sălaj ÅŸi a administraÅ£iilor publice mărite vor fi mărite în funcÅ£ie de reglementările Legii 153 pe 2017. Ca urmare a aplicării actului normativ menÅ£ionat, fondul de salarii al Consiliului JudeÅ£ean Sălaj va fi majorat cu 4,8%. 

Åži funcÅ£ionarii publici din IaÅŸi se vor bucura de măriri de salarii, asta după ce consilierii locali ÅŸi cei judeÅ£eni au aprobat noua grilă. În urma acestor modificări, un îngrijitor de la Consiliul JudeÅ£ean va avea un salariu lunar de aproape 1.600 de le net, secretarul judeÅ£ului va avea peste 10.000 de lei lunar, iar un ÅŸef serviciu, aproximativ 9000 de lei pe lună. 

ConÅŸtiincioÅŸi, primarii au aplicat rapid măsurile din programul de guvernare al PSD, astfel că angajaÅ£ii primăriei UrlaÅ£i, Prahova, de exemplu, au acum salarii ca de multinaÅ£ională, scrie Observatorul de Prahova. Contabilul Clubului Sportiv local câÅŸtigă  acum 4.000 de lei brut, la fel ca ÅŸi managerul Casei de Cultură, iar bibliotecarul localităţii, 4.500 de lei. 

Åži la CaranÅŸebeÅŸ a intervenit o situaÅ£ie asemănătoare, astfel că toÅ£i consilierii locali s-au întâlnit vineri în ÅŸedinţă pentru a-ÅŸi aproba noile salarii, informează Reper 24. Conform legii, primarul municipiului CaransebeÅŸ are un salariu brut de 9.425 de lei. Tot în funcÅ£ie de numărul de locuitori se stabilesc ÅŸi salariile viceprimarului ÅŸi city-managerului, în cazul de faţă acestea fiind de 7.975 de lei.

Consilierii locali liberali au aprobat, vineri, noua grilă de salarizare pentru funcÅ£ionarii publici ÅŸi personalul contractual, în timp ce colegii lor social-democraÅ£i au preferat să se abÅ£ină de la vot. Conform acesteia, angajaÅ£ii cu funcÅ£ii de conducere vor avea următoarele salarii brute: secretarul Primăriei – 7.830 de lei, arhitectul-ÅŸef 7.685 de lei, directorii executivi 5.800 de lei, ÅŸefii de servicii 4.495 de lei, iar un ÅŸef de birou 4.060 de lei. CITEÅžTE ARTICOLUL COMPLET PE GÂNDUL


alba
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1124 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004558 (s)