News Flash:

Lectie de omenie: O masa calda de Sarbatori pentru oamenii saraci din Timisoara

28 Decembrie 2013
1055 Vizualizari | 0 Comentarii
Crăciunul este pentru mulţi sinonim cu un ospăţ pe cinste. Nu trebuie să îi uităm însă nici pe cei mai puţini norocoşi, care nu au ce pune pe masă. Sărmanii din Timişoara auservit de Craciun bucate calde, un adevărat cadou pentru ei. Din meniu nu au lipsit carnații, dar nici tradiționalul cozonac. Membrii clubului Lions, organizație de binefacere, sunt cei care au pregătit sutele de porții de mancare.

Anul trecut au fost oferite peste 300 de porții calde care s-au epuizat imediat. Tradiția de a face bine durează de mai bine de zece ani la Timișoara. In fiecare prima zi de Paște și de Crăciun, membrii Lions petrec pranzul cu oamenii nevoiași. Acțiunea caritabilă s-a încheiat cu puțin timp înaintea orei 13! Mancare de fasole, carnaţi, castraveţi muraţi şi cozonac de casă. Toate au fost gătite şi servite cu suflet, aşa cum fac de aproape 15 ani, membrii Clubului Lions.

Iar generozitatea nu are varstă. O demonstrează Ana şi Bea, care la numai 7 şi 8 anişori au venit să le servească sărmanilor mancarea: ”Eu pun castravetii, iar prietena mea Ana pune şerveţelele”. Aşa cum se întamplă în fiecare an, în cateva minute, sute de porţii au fost împărţite. S-au aşezat la rand oameni care nu au niciun venit sau care caştigă atat de puţin încat nu-şi permit să pună astfel de bucate pe masa de Crăciun: ”Nu am mai fost, dar acum prima zi de Crăciun am trecut prin zonă şi am luat şi eu o porţie”, ”E un act de caritate sau cum sa zic, sunt oameni săraci”, ”E bună, e bună”, -Veniţi în fiecare an? ”Cred că e al doilea sau al treilea an”, ”Miroase foarte frumos, să stiţi că e foarte bun, dar ar trebui să facă şi primăria ceva pentru noi, oamenii nevoiaşi”.

”Ne-am pregătit pentru 300 de meseni şi sperăm să aducem în sufletul fiecăruia o clipă de bucurie”, afirmă Toma Miscă, preşedintele Lions Club Timişoara.  Digi24.ro

clubului lions
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1216 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007096 (s)