News Flash:

Leacul antic impotriva bolilor de inima si cancerului de ficat. Intarzie imbatranirea, elimina toxinele si ”topeste” grasimea

6 Mai 2018
1006 Vizualizari | 0 Comentarii
leac impotriva bolilor de inima

Nu doar ca da gust bun mancarurilor, dar usturoiul regleaza colesterolul si tensiunea si combate zeci de boli.
Este un condiment traditional romanesc anti-microbian nelipsit din bucataria romancelor datorita gustului inedit pe care il da mancarii. Usturoiul, insa, mai are un rol si anume acela de a regla colesterolul si de a echilibra tensiunea.

Rol preventiv
Medicul primar Alice Popescu ne-a vorbit despre beneficiile usturoiului in faza de preventie: „Se foloseste si pentru hipertensiune si pentru dislipidemii, dar si pentru colesterol crescut. Se foloseste, cu precadere, pentru hipertensiune usoara sau preventiv la persoanele care au un istoric familial de hipertensiune si sunt in situatie de stres.”. Persoanele care sufera de hipertensiune au doua solutii la indemana sa asculte de indicatiile medicului specialist si sa isi schimbe obiceiurile. Hipertensiunea poate aparea ca urmare a unei diete hipercalorice, a consumului excesiv de sare, zahar sau grasimi. „La o hipertertensiune deja instalata si cu valori mai mari, usturoiul nu mai este eficient, dar preventiv este foarte bun”, ne lamureste medicul. Desi exista o multime de tratamente naturiste pe baza de usturoi, pe care le putem face in casa, medicul recomanda consumul capsulelor pe baza de usturoi, deoarece „la persoanele care au o gastrita sau un ulcer este foarte greu sa se consume cantitatile optime de usturoi”. Iata ce parere are medicul despre cateva leacuri din popor si cum ar trebui de fapt consumat usturoiul!


Detoxifiere cu usturoi
Usturoiul are proprietati depurative si lupta impotriva infectiilor. Ajuta la detoxifierea ficatului, da energie, previne infectiile. Ai nevoie sa mananci pe stomacul gol o bucatica de usturoi si sa bei un pahar cu apa. Daca mirosul neplacut te retine, poti incerca sa bei suc de lamaie si sa mesteci cateva frunze de menta. Vei vedea rezultatele dupa 20 de zile. „Exista mai multe scheme de tratament: se ia cate un catel de usturoi sau se poate lua in doze crescatoare si apoi descrescatoare, mai exista o schema cu tinctura de usturoi, care se poate lua tot in doze crescatoare si apoi in doze descrescatoare. Cred ca mai buna este forma farmaceutica de capsule sau tablete, pentru ca este dozata. Atunci cand se inghite cate un catel de usturoi sau o tinctura facuta in casa, este foarte greu de apreciat exact ce cantitate de substanta activa se ia. Formele farmaceutice sunt dozate, exista o doza optima, care este calculata de producator si functioneaza la majoritatea pacientilor.”, spune Alice Popescu.

Ceaiul de usturoi
Acesta este un remediu antic folosit pentru proprietatile lui anti-imbatranire, lupta cu bolile de inima, ne ajuta sa ne detoxifiem, sa slabim, datorita continutului bogat de vitamine, minerale si antioxidanti.

Ingrediente:
catel de usturoi
pahar de apa
o lingurita de pudra de ghimbir
o lingurita de miere
lingura de suc de lamaie


Ceaiul se prepara ca unul obisnuit. Pune apa la fiert, intr-un ibric, iar atunci cand aceasta fierbe, adauga usturoiul tocat, ghimbirul si sucul de la- maie. Fierbe amestecul timp de 20 de minute, apoi strecoara licoarea. Bea ceaiul si adauga miere in functie de preferinte. „Datorita ghimbirului este foarte aromat, iar combinatia de ghimbir si usturoi da o nuanta de mancare chinezeasca – fiind foarte frecventa in buca- taria asiatica si atunci poate sa fie chiar placut la gust, insa este greu sa bei suficient ceai de usturoi ca sa poti mentine niste valori de tensiune bune numai cu acest ceai”, explica specialistul. Medicul atrage atentia asupra pacientiilor care au tensiune mare si iau tratament ca usturoiul este un adjuvant si ca are rol terapeutic, insa, nu trebuie, in nici un caz, sa se renunte la tratamentul alopat.

Reduce riscul de cancer la ficat
Impiedicand aflatoxina sa se dezvolte si sa se lege de ADN dupa oxidare, usturoiul reduce si riscurile de cancer de ficat. Conform doctorului B. Lan (medic, doctor in medicina, 1997), usturoiul este capabil sa incetineasca sau sa impiedice imbatranirea, ateroscleroza, unele alergii, SIDA, tensiune ridicata, colesterol, cancer, boli inflamatorii, dar si boli degenerative, precum scleroza in placi.

Stimuleaza sistemul imunitar
Usturoiul este si un stimulent al sistemului imunitar care creste puterea globulelor albe. Are acest efect asupra sangelui mai ales datorita prezentei seleniului si a germaniului din compozitia sa. Aceste elemente sunt bogate in compusi antioxidanti sulfurati netoxici si biodisponibili, cum ar fi S-alilcisteina si S-alimercaptocisteina, pe care le gaim in cantitate mai mare in usturoiul uscat.

Pateur i-a descoperit proprietatile antibacteriene
In niste papirusuri egiptene de la 1500 i.Cr. s-au gasit informatii despre 22 de tratamente pe baza de usturoi. In 1858, Louis Pasteur i-a descoperit proprietatile antibacteriene, iar 125 de ani mai tarziu, Sidney Belman, de la clinica Universitatii New York, a dovedit puterea antitumorala a usturoiului . In 1990, la Washingotn, 150 de cerceta- tori stiinttifici si functionari guvernamentali s-au reunit la primul congres mondial pe tema binefacerilor curative ale usturoiului.
 


rol preventiv usturoiul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1167 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005687 (s)