News Flash:

Ce este un test Papanicolau anormal

5 Mai 2018
1137 Vizualizari | 0 Comentarii
test pap

Un test Papanicolau permite medicului sa studieze celulele colului uterin (partea inferioara a uterului) si sa vada daca exista vreo problema, cum ar fi cancerul. Un test Papanicolau anormal inseamna ca celulele colului uterin prezinta unele modificari usor anormale. Unele celule anormale sunt mai predispuse decat altele sa fie canceroase. In cazul in care frotiul de Papanicolau este anormal, adresati-va medicului imediat. Iata ce inseamna un test Papanicolau anormal:

ASC (celule scuamoase atipice). ASC este impartit in doua categorii: ASC-US inseamna ASC cu LSIL (leziune intraepiteliala scuamoasa cu grad redus): Desi unele dintre celule nu sunt normale, medicul nu poate sti de ce celulele sunt modificate sau ce impact poate avea asupra voastra. Aceste modificari nu sunt de obicei grave si pot fi cauzate de o infectie vaginala sau de o infectie cu un virus numit HPV (papilomavirusul uman).In acest caz testul Papanicolau se poate repeta sau se face testare HPV. ASC-H inseamna ASC cu HSIL (leziune intraepiteliala scuamoasa cu grad inalt): Unele dintre celule nu sunt normale si exista o mica posibilitate ca acestea sa fie precanceroase. Medicul va efectua o colposcopie, care va permite examinarea mai indeaproape a colulului uterin.

AGC. AGC standuri pentru celule glandulare atipice. Celulele glandulare sunt celule care produc mucus si se afla in colul uterin sau uter. Acest rezultat inseamna ca unele din celulele glandulare nu sunt normale. Aceste modificari sunt de obicei mai grave. Persoanele care au AGC pot avea un risc mai mare de cancer al colului uterin. Medicul va poate efectua o colposcopie pentru a examina orice tesut care nu este normal.

LSIL. LSIL pentru standuri de calitate inferioara pentru leziune intraepiteliala scuamoasa. De grad mic inseamna ca exista schimbari la inceputul dimensiunii si formei celulelor. LSIL sunt adesea asociate cu prezenta de HPV, care poate provoca, de asemenea, verucile genitale. Puteti fi infectate cu HPV, chiar daca voi sau partenerul vostru nu ati avut niciodata condiloame vizibile. Medicul va efectua, probabil, o colposcopie,o testare HPV sau poate cere repetarea testului Papanicolau.

HSIL. HSIL standuri de inalta calitate pentru leziune intraepiteliala scuamoasa. De inalta calitate inseamna ca celulele sunt foarte diferite de celulele normale. Aceste celule sunt de obicei precanceroase si sunt mai susceptibile de a duce la cancer de col uterin. Medicul va efectua, probabil, o colposcopie pentru a determina riscul de cancer.

Celulele scuamoase canceroase. In cazul in care celulele de pe testul Papanicolau anormal sunt prezente, este foarte probabil sa existe celule canceroase in vagin, col uterin sau uter. Medicul va efectua teste suplimentare si apoi va va vorbi despre optiunile de tratament posibile.

Inflamatie. Daca inflamatia este prezenta in celulele frotiului Papanicolau, aceasta inseamna ca unele celule albe din sange au fost observate pe frotiu Papanicolau. Inflamarea colului uterin este foarte comuna si, de obicei, nu inseamna ca este o problema. In cazul in care frotiul Papanicolau a aratat o inflamatie severa, medicul trebuie sa gaseasca cauza, cum ar fi o infectie si sa o trateze. Medicul va recomanda, de asemenea, repetarea testului Papanicolau pentru a vedea daca inflamatia a disparut.

Hiperkeratoza. Hiperkeratoza este o constatare a celulelor pielii uscate pe frotiul Papanicolau. Aceasta schimbare a celulelor colului uterin apare frecvent dupa utilizarea diafragmei sau dupa o infectie a colului uterin. Hiperkeratoza trebuie evaluata cu un test Papanicolau repetat la 6 luni-1 an. In cazul in care hiperkeratoza este inca prezenta pe frotiul Papanicolau repetat, medicul poate sa efectueze un alt test Papanicolau sau sa efectueze o colposcopie.

7 lucruri esentiale despre testul Papanicolau pe care trebuie sa le stii
Fa-ti testul Papanicolau chiar daca esti la menopauza!

O colposcopie este o procedura care permite medicului sa examineze indeaproape celule anormale ale colul uterin. Medicul va tamponeaza colul uterin cu o solutie de otet, care face ca zonele anormale sa devina albe. Apoi, medicul va examina aceste zone cu ajutorul unui colposcop, un instrument similar cu un microscop. O bucata mica de tesut pot fi indepartata pentru a fi studiata intr-un laborator.


hiperkeratoza hiperkeratoza
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1221 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007574 (s)