News Flash:

Lapovita, ninsoare, polei si vreme deosebit de rece in toata tara. Prognoza METEO pentru luni si marti

19 Martie 2018
871 Vizualizari | 0 Comentarii
viscol zapada2

Luni dimineata a intrat in vigoare informarea meteo de lapovita si ninsoare, polei si vreme deosebit de rece in toata tara, in vigoare pana marti seara. Judetul Caras-Severin se afla sub cod galben de vant puternic.
Meteorologii spun ca temporar vor fi precipitatii, mai ales sub forma lapovita si ninsoare, in extindere treptata dinspre sud-vest.

In jumatatea de sud a tarii si la munte acestea vor fi in general moderate cantitativ.

Se va semnala polei sau ghetus, in special in sudul teritoriului, iar vantul va avea unele intensificari.


Vremea se va mentine deosebit de rece, mai ales in regiunile extracarpatice.

In plus, pana la ora 11.00, judetul Caras-Severin se afla sub cod galben de vant puternic. Intensificarile vantului vor depasi la rafala 55 - 60 km/h

IN TARA - luni:

Vremea va fi deosebit de rece, mai ales in regiunile extracarpatice, iar in Moldova si in estul Transilvaniei, dimineata si noaptea, pe arii restranse va fi ger. Temperaturile maxime se vor incadra intre -7 grade in nordul Moldovei si 8...9 grade in Transilvania, iar cele minime vor fi cuprinse, in general, intre -9 si 1 grad. Cerul va fi mai mult noros. Temporar vor fi precipitatii in toate regiunile, in extindere treptata dinspre sud-vest, iar in jumatatea de sud a tarii si la munte vor fi in general moderate cantitativ. Acestea vor fi mixte ziua si mai ales sub forma de lapovita si ninsoare seara si noaptea. Se va semnala polei sau ghetus, in special in sudul teritoriului. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in regiunile sudice, dar mai ales in Banat.

LA BUCURESTI - luni:

Vremea va fi deosebit de rece, astfel temperatura maxima se va situa in jurul valorii de -1 grad, iar cea minima va fi de -4...-3 grade. In cursul zilei, trecator se vor semnala precipitatii slabe, mai ales sub forma de lapovita, favorizand producerea poleiului. Noaptea, precipitatiile vor deveni moderate cantitativ si treptat vor predomina ninsorile, astfel pana in dimineata zilei de marti se poate depune strat de zapada. Vantul va sulfa in general moderat, cu unele intensificari in cursul noptii, de pana la 45 km/h.

IN TARA - marti:

Vremea va ramane deosebit de rece, iar cerul va fi mai mult noros. Vor fi precipitatii pe arii extinse ziua, cand in sud-est se vor inregistra si cantitati de apa mai importante, si pe spatii mici noaptea, in general slabe, mai ales in est. Precipitatiile vor fi mixte in extremitatile de sud-est si sud-vest ale teritoriului, unde pe arii restranse se va forma polei si mai ales sub forma de ninsoare in rest. In Muntenia, Dobrogea si pe crestele montane vantul va avea intensificari si local ninsoarea va fi viscolita. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre -5 si 5 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -9 si 1 grad. Spre sfarsitul intervalului vor fi conditii de ceata, indeosebi in regiunile sudice.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1264 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006793 (s)