News Flash:

La ce sunt bune lacrimile vitei-de-vie

3 Martie 2018
1435 Vizualizari | 0 Comentarii
vita de vie taiata

La taierea de primavara a vitei, din ramurile ceva mai groase incepe sa curga, picatura cu picatura, un lichid transparent cu gust dulce-salciu, considerat un adevarat intaritor imunitar.

Lacrimile vitei de vie se obtin prin taierea cu foarfeca de vie a coardelor in diagonala (pentru a se obtine o suprafata de scurgere cat mai mare) si fixarea prin legare a unei sticlute (curata) in capatul taiat, pentru colectarea lichidului.

Operatiunea se face primavara, din momentul in care vita incepe sa inverzeasca. Este bine sa folosim seva provenita de la vita de vie care nu a fost fertilizata sau tratata chimic. Aceasta trebuie pastrata in sticle curate, inchise la culoare si astupate ermetic. Temperatura ideala la care sa nu se altereze este de aproximativ 8°C.


Indicatii terapeutice si mod de administrare
Extern: se aplica comprese pe plagi de 2-3 ori pe zi. Are efect cicatrizant. Se recomanda in tratarea ranilor de orice fel si a dermatitelor.

Afectiuni oculare: in fiecare dimineata se pune in palma foarte curata o cantitate suficienta de seva, pentru ca ochii sa poata fi spalati prin clipire, de cel putin 20 de ori. Se poate aplica si prin picurare. Procedeul se repeta seara, cu diferenta ca nu se face imbaiere, ci prin aplicarea peste pleoapele inchise a unui tampon steril imbibat in seva.

Tratamentul se face in fiecare an, primavara, cel putin doua luni, fara nici o intrerupere.

Intern: Lacrimile vitei de vie sunt utile si administrate intern, in cazuri de dischinezie biliara, colecistita si litiaza biliara; se iau 3-4 lingurite de seva, inainte de masa cu o jumatate de ora, dupa care se sta culcat pe partea dreapta, timp de 10 minute. Tratamentul se face 5 zile la rand.

Tot intern, seva vitei de vie ajuta si in cazul pietrelor la rinichi: se iau 8-10 lingurite dimineata, pe stomacul gol, in putina apa sau in ceaiul recomandat in tratamentul acestei afectiuni. Cura dureaza o saptamana.


imunitar temperatura lacrimile vitei vie
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1243 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007993 (s)