News Flash:

Kovesi: Voi urma procedura legala si ma voi prezenta, oricand este nevoie, sa raspund, punct cu punct, tuturor afirmatiilor ministrului Justitiei

23 Februarie 2018
805 Vizualizari | 0 Comentarii
codruta2

Procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi a transmis, vineri, ca va urma procedura legala si se va prezenta, oricand este nevoie, sa raspunda, punct cu punct, tuturor afirmatiilor prezentate de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, care a anuntat declansarea procedurii de revocare a sa din functie.
"Voi urma procedura legala si ma voi prezenta, oricand este nevoie, sa raspund, punct cu punct, tuturor afirmatiilor prezentate de ministrul Justitiei”., spune procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Punctul de vedere al acesteia a fost transmis, vineri dimineata, de Directia Nationala Anticoruptie, pe site-ul institutiei.

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a anuntat joi seara ca declanseaza procedura de revocare din functie a procurorului sef DNA.

El a a declarat dupa prezentarea raportului privind activitatea manageriala de la DNA ca institutia trebuie sa continue sa functioneze legal si ca nu se identifica cu cel care o conduce. Toader a precizat ca raportul este elaborat pe fondul dezbaterilor care au divizat opinia publica in ultimul an si ca a retinut o situatie fara precedent a raporturilor dintre autoritatile publice, fiind inregistrate trei conflicte juridice de natura constitutionala, in cadrul carora DNA a fost chemata in fata instantei de contencios consitutional, a acuzat implicarea lui Kovesi in dosare si stilul autoritar al acesteia.

Raportul de 36 de pagini prezentat de Tudorel Toader, care sta la baza deciziei acestuia, are 20 de puncte care prezinta 20 de "categorii de acte si fapte" din perioada februarie 2017 - februarie 2018, pe care ministrul Justitiei i le imputa sefei DNA.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1250 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007209 (s)