News Flash:

Kovesi: Protocolul DNA-SRI a fost aplicat si in perioada lui Daniel Morar

3 Aprilie 2018
953 Vizualizari | 0 Comentarii
download 1

Laura Codruta Kovesi a declarat, marti, ca protocolul de colaborare semnat in 2009 cu SRI s-a aplicat si in perioada cand Daniel Morar a condus DNA, procurorul-sef DNA actual precizand ca Morar nu a denuntat ca ar fi fost ceva ilegal in ceea ce priveste documentul.
"Protocolul care a fost semnat in 2009 cu SRI a fost aplicat in DNA. El a fost comunicat in DNA imediat dupa semnare. Cu aprobarea procurorului-sef al Directiei, s-a dispus multiplicarea si s-a comunicat tuturor procurorilor din subordine. A fost distribuit procurorilor din subordine pentru luare la cunostinta, ulterior procurorii din subordine au aplicat acest protocol, sunt in arhiva institutiei numeroase adrese semnate chiar de catre domnul Morar, adrese trimise la SRI in temeiul documentului semnat. Deci exista dovezi scrise ca acest protocol s-a aplicat. Apoi, singura observatie pe care a facut-o DNA la momentul incheierii protocolului si discutiile referitoare la acest protocol nu au vizat legalitatea protocolului, ci practic DNA dorea sa aiba un protocol direct cu SRI, iar comunicarea cu SRI sa nu se faca prin procurorul general, ci in mod direct", a declarat Laura Codruta Kovesi, la Europa FM.

Kovesi a mai precizat ca atunci cand i-a incetat mandatul de procuror general, Daniel Morar a fost delegat in functia de conducere a Ministerului Public si a exercitat atributiile de procuror general din octombrie 2012. "Deci daca acest protocol ar fi avut dispozitii in contradictie cu legea, sunt convinsa ca ar fi dispus denuntarea acestui protocol", a completat aceasta.

Actualul procuror-sef DNA a precizat ca documentul era secret doar fata de terte persoane, nu fata de procurorii din DNA si din ministerul Public si, prim urmare, putea fi denuntat, in caz de nereguli.


daniel morar
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1223 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005126 (s)