News Flash:

Judetul Timis, afectat grav de seceta!

13 August 2015
926 Vizualizari | 0 Comentarii
secetos
Zeci de mii de hectare de culturi agricole din judetul Timis, in special porumb, floarea soarelui si soia, sunt afectate de seceta, reprezentantii Consiliului Judetean declarand ca in acest context preturile alimentelor se vor majora in toamna, iar in piete vor fi putine legume si fructe autohtone.
Specialistul in agricultura de la Consiliul Judetean (CJ) Timis, Nicolae Oprea, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, ca zeci de mii de hectare de teren din judetul Timis sunt afectate de seceta din aceasta vara, fiind vorba, in special, despre culturi de porumb, floarea soarelui si soia.
"Inca nu se stie exact suprafata de teren afectata de seceta, dar estimam ca este vorba de zeci de mii de hectare cultivate cu floarea soarelui, cu porumb si cu soia. Angajati ai primariilor din judet, alaturi de specialisti de la Camera Agricola, culeg datele de pe teren, intocmesc procese verbale, iar catre sfarsitul acestei luni vom putea face o prima evaluare a suprafetei de teren afectata de seceta in Timis. Sunt suprafete intinse afectate in totalitate acolo unde, porumbul de exemplu, nu a legat sau a legat partial sau incomplet. O asftel de seceta, asa cum e acum, de la inceputul verii, insotita de arsita, nu a mai fost in ultimii trei-patru ani", a declarat Nicolae Oprea.
Nicolae Oprea a mai spus ca datele culese de pe teren vor fi transmise Ministerului Agriculturii in speranta ca agricultorii vor primi ajutoare de stat pentru culturile afectate de seceta.
Potrivit sursei citate, cele mai afectate de seceta sunt zonele din sudul si sud-estul judetului Timis. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 33 queries | Mysql time :0.015596 (s)