News Flash:

Judecatorul Horatius Dumbrava: Cererea de revocare a lui Kovesi are o mare vulnerabilitate

23 Februarie 2018
775 Vizualizari | 0 Comentarii
Horatius Dumbrava

Solicitarea de revocare din functie a Laurei Codruta Kovesi are o mare vulnerabilitate, legata de verificarea facuta in noiembrie 2017 de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), a declarat, la RFI, judecatorul Horatius Dumbrava, fost presedinte al CSM. El precizeaza, de asemenea, ca, potrivit legii, inaintea formularii unei cereri de revocare trebuie sa existe o sesizare din oficiu, iar intr-un astfel de caz Kovesi ar fi trebuit sa stie de existenta sesizarii din oficiu si sa cunoasca posibilele acuzatii care i se aduc prin raport.

 
"Domnia sa (Tudorel Toader - n.r.) in mod cert trebuia sa se sesizeze din oficiu, ceea ce inseamna ca pana la formularea cererii si intocmirea acelui raport trebuia sa existe o verificare concreta a tuturor alegatiilor pe care le cuprinde sesizarea din oficiu. Cu alte cuvinte, ar fi fost de dorit ca inclusiv doamna procuror-sef Kovesi sa fi cunoscut existenta acestei sesizari din oficiu, precum si, sa spunem, posibilele acuze care i se aduc prin raport. Or doamna Kovesi nu a fost din cate stiu eu incunostiintata cu privire la aceasta sesizare din oficiu (...). O sesizare din oficiu trebuie sa contina o minima argumentare, de ce este nevoie de o cercetare a unor fapte, asa este firesc si logic. Or daca ai o astfel de sesizare din oficiu anterior formularii cererii, pentru ca asa spune legea, nu in momentul in care si formulezi cererea, evident ca cel vizat, cum este in cazul de fata doamna Kovesi, ar fi fost bine sa cunoasca faptele pe care le cuprinde o posibila sesizare din oficiu. E foarte greu de spus acum ce s-a intamplat si cum s-a intamplat, pentru ca nu avem raportul”, a declarat Horatiu Dumbrava.

Magistratul a atras atentia ca solicitarea de revocare a lui Kovesi are o mare vulnerabilitate: "CSM, nu mai departe de noiembrie anul trecut, a facut o verificare amanuntita a marii majoritati, daca nu chiar a tuturor acuzatiilor care i se aduc prin declaratia data de domnul ministru aseara. Deci este o vulnerabilitate pe care nu stiu cum o rezolva acest raport, pentru ca, pana la urma, CSM s-a pronuntat in cunostinta de cauza, dupa verificarea facuta de Inspectia Judiciara. Nu stiu ce elemente noi ar fi avut domnul ministru care sa-l conduca la ideea ca e nevoie de aceasta revocare, care este un drept legal al domniei sale”.

Ministrul Justitiei Tudorel Toader a anuntat joi seara ca declanseaza procedura de revocare din functie a procurorului sef DNA.

Procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi a transmis, vineri, ca va urma procedura legala si se va prezenta, oricand este nevoie, sa raspunda, punct cu punct, tuturor afirmatiilor prezentate de ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2021 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1006 (s) | 33 queries | Mysql time :0.045383 (s)