News Flash:

Vinerea Mare zi libera de la stat! O noua minivacanta in 2018

23 Februarie 2018
779 Vizualizari | 0 Comentarii
Vinerea Mare

Vinerea Mare Zi libera. In categoria Zile libere 2018 mai intra o zi importanta – Vinerea Mare. Conform unei propuneri legislative care a trecut miercuri, 21 februarie, de Senat, Vinerea Mare va deveni sarbatoare legala si nu va fi zi lucratoare.

Vinerea Mare Zi libera. Propurea vine in completarea articolului 139 din Legea 53/2003 din Codul Muncii, depusa la Senat. „Vinerea Mare in Europa este zi legala de sarbatoare in 16 tari dintre cele 28 ale Uniunii Europene. In Romania, Codul Muncii prevede 14 zile de sarbatori legale, mai putine fata de alte tari din Uniunea Europeana, de exemplu Belgia, Lituania sau Cipru, care au 16 – 17 zile de sarbatoare legala. Si in Romania ar trebui introdusa Vinerea Mare ca zi de sarbatoare legala, fiind unul dintre cele mai semnificative evenimente religioase dintr-un an”, se arata in expunerea de motive a propunerii.

Propunerea legislativa a fost adoptata astazi de Senat, urmand sa fie votata si in Camera Deputatilor. Actul normativ va intra si in dezbaterea Camerei Deputatilor, ca for decizional. Daca decizia Senatului primeste votul pozitiv al deputatilor, numarul sarbatorilor legale va ajunge la 15.

Proiectul prin care Vinerea Mare ar urma sa devina zi libera a fost semnat de 42 de senatori si deputati si de la putere, si din opozitie. Initiatorul  este Szabo Odon.

Vinerea Mare Zi libera. Vinerea Mare in 2018 este in data de 6 aprilie. Romanii vor putea avea astfel o noua minivacanta de 4 zile: vineri 6 aprilie, sambata 7 aprilie, duminica 8 aprilie, luni 9 aprilie 2018.

Te mai poate interesa si Calendar ortodox 2018. Zilele de sarbatoare cu cruce rosie in calendar. Cand e Pastele si cand NU se fac nunti.

Codul muncii mai prevede doua zile pentru fiecare dintre cele trei sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1280 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019378 (s)