News Flash:

Jandarmii montani din judetul Hunedoara au primit un vehicul special pentru deplasarea pe teren accidentat

26 Decembrie 2013
1217 Vizualizari | 0 Comentarii
Jandarmii montani din staţiunea Straja, în Valea Jiului, dispun de un nou autovehicul, special proiectat pentru deplasarea pe teren accidentat greu accesibil, atât iarna, cât şi vara, UTV-ul fiind achiziţionat în cadrul unui proiect derulat cu finanţare elveţiană.

Maşina are şase locuri, o targă pentru transportul persoanelor accidentate şi este prevăzută cu şenile, pentru deplasarea pe timp de iarnă. De asemenea, autovehiculul dispune de troliu şi echipamente complete pentru şase oameni - de la căşti, până la cizme enduro, pantaloni sau geci.

'Autovehiculul este unul de tip UTV şi va asigura intervenţia imediată pe munte a efectivelor de jandarmi, fiind prevăzut cu accesorii specializate pentru deplasarea pe teren accidentat greu accesibil, atât în condiţii de iarnă, cât şi de vară, pentru salvarea şi transportul persoanelor aflate în dificultate. O astfel de dotare constituie o premieră sub aspectul modelelor şi specializării mijloacelor achiziţionate', a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Hunedoara, căpitan Nicolae Răducu. 

Potrivit reprezentantului IJJ Hunedoara, UTV-ul face parte dintr-un lot de 21 de autovehicule (8 UTV-uri, 12 autospeciale 4x4 şi un snow-mobil), achiziţionate în cadrul proiectului 'Consolidarea capacităţilor Jandarmeriei Române'. Proiectul are o valoare de aproape 1,9 milioane de franci elveţieni, din care 1,6 milioane franci elveţieni reprezintă contribuţia elveţiană.

Acest proiect porneşte de la Acordul-Cadru între Guvernul României şi Consiliul Federal Elveţian privind implementarea Programului de cooperare elveţiano-român pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse, încheiat la Berna, la 7 septembrie 2010.

Repartizarea acestor mijloace auto la nivel naţional a avut în vedere, în primul rând, gradul de ocupare turistică şi afluxul de vizitatori din staţiunile montane, acolo unde structurile de jandarmi desfăşoară în mod foarte vizibil misiuni în sprijinul populaţiei, autorităţilor locale şi al turiştilor. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1331 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007299 (s)