News Flash:

Izvorul Tamaduirii 2018. Pelerinaj impresionant la unul dintre izvoarele despre care se spune ca are proprietati vindecatoare

13 Aprilie 2018
863 Vizualizari | 0 Comentarii
pelerinaj

Peste 10.000 de credinciosi din toata tara s-au adunat, vineri, de Izvorul Tamaduirii, la Biserica Buna Vestire din Braila, pentru a participa la slujba si pentru a lua apa sfintita din izvorul aflat chiar sub lacasul de cult.
Credinciosi din toata tara participa la ceremoniile religioase organizate cu ocazia praznicului Izvorul Tamaduirii. Oamenii s-au adunat pentru a lua apa de la izvorul din biserica, despre care se spune ca are proprietati vindecatoare si face minuni.

”Aceasta apa miraculoasa a fost descoperita odata cu inceperea lucrarilor de construire a bisericii si atunci in anul 1863 a fost primul firicel de apa care a fost captat intr-o fantana. De atunci, an de an, credinciosii vin cu multa evlavie pentru a-si gasi tamaduirea sufleteasca si trupeasca”, a declarat preotul paroh de la Biserica Buna Vestire, Doru Sima.

Slujba de Izvorul Tamaduirii este oficiata de preotii bisericii brailene si de arhiepiscopul Dunarii de Jos, IPS Casian Craciun. Inalta fata bisericeasca i-a binecuvantat pe credinciosii adunati la Biserica Buna Vestire si a sfintit apa din izvor, cunoscuta si sub numele de Agheasma Mica.


Mii de oameni veniti din toate colturile tarii si-au petrecut noaptea la coada la Biserica Buna Vestire din Braila, cunoscuta pentru apa sfintita din izvorul aflat chiar sub lacasul de cult. Oamenii au stat si cinci ore la rand pentru a lua apa sfintita despre care se spune ca face minuni.

”Am venit tocmai din Targoviste ca sa iau apa sfintita de la Izvorul Tamaduirii. Am stat trei ore la coada insa cu rabdare si credinta trecem peste toate. Am cu mine un scaun pliant, nu pot sta foarte mult in picioare”, a spus unul dintre pelerini.

Ca sa nu se creeze busculade, enoriasii au avut un culoar special delimitat cu garduri de protectie. Pentru credinciosii veniti din alte judete a fost amenajat un cort in curtea bisericii, iar strazile din jurul bisericii au fost inchise traficului auto.

Doi varstnici, o femeie si un barbat, au avut stari de lesin dupa ce au petrecut noaptea la coada, dar au fost ajutati de jandarmi si au fost invitati in fruntea coloanei de credinciosi.

”M-a luat cu ameteli, mi-a curs sange din nas, imi este rau, nu am mai putut sa stau la coada. Am patru ore de cand astept, m-au ajutat jandarmii sa intru la Sfantul Izvor sa iau apa sfintita. Le multumesc si ma rog la Dumnezeu sa-mi dea putere”, a spus un batran care a fost ajutat de jandarmi sa iasa din multime.

In timpul pelerinajului nu au fost alte incidente, iar masurile de ordine au fost asigurate de peste 200 de jandarmi din Braila si Constanta.


”Nu au fost incidente deosebite. Astazi estimam ca la biserica sunt peste 10.000 de credinciosi. Noaptea trecuta au fost aproximativ 1.500 de oameni la coada. Noi am montat garduri de delimitare, am facut culoare pentru credinciosi, am solicitat Politiei sa inchida strazile adiacente. Peste 200 de jandarmi participa la aceasta misiune, jandarmi din Braila si de la Gruparea Operativa Constanta”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Braila, Vasile Daniel Malai.

Izvorul Tamaduirii este o sarbatoare inchinata Maicii Domnului, marcata de fiecare data in prima zi de vineri dupa Paste. Sarbatoarea, veche de aproximativ 1.500 de ani, evoca un miracol petrecut la un izvor aflat in apropierea Constantinopolului. Conform traditiei, in aceasta zi credinciosii ortodocsi vin la biserica, pentru a lua parte la slujba de sfintire a apei, cunoscuta si sub numele de Agheasma Mica.

 


zvorul tamaduirii agheasma mica
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007314 (s)