News Flash:

Copilul din Arad agresat sexual cu acordul mamei sale a fost dat in grija unui unchi

12 Aprilie 2018
1018 Vizualizari | 0 Comentarii
viol3 42727500

 Specialistii din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arad au analizat situatia copilului care a fost violat pe parcursul a circa noua luni, de catre doi barbati, cu acordul mamei minorului, fiind hotarata scoaterea copilului din acel mediu si darea minorului in grija unui unchi, informeaza Erika Stark, director general DGASPC Arad. 

Potrivit sursei citate, institutia pe care o conduce a fost sesizata la Telefonul Copilului cu privire la un caz de agresiune sexuala indreptata impotriva unui minor de 11 ani. In urma sesizarii, o echipa formata din specialisti din cadrul Serviciului Interventie in regim de urgenta, situatii de abuz, neglijare si violenta domestica s-a deplasat la locuinta familiei, constatand ca minorul a fost intr-adevar victima unui abuz sexual. 

"Din declaratiile existente la dosar, a reiesit faptul ca atat mama, cat si tatal minorului se aflau in relatii de prietenie cu cei doi agresori. Mai mult chiar, mama copilului era, din cate se pare, cea care incasa diferite sume de bani pe care copilul ii obtinea de la agresori motivand cu satisfacerea unor nevoi personale', a declarat presei Erika Stark. 

Analizand situatia, specialistii DGASPC Arad au hotarat scoaterea copilului din acel mediu si darea acestuia in grija familiei unui unchi al acestuia. 

"Impreuna cu sotia, unchiul copilului si-a anuntat intentia de a demara procedura de solicitare a masurii de plasament familial a acestuia, in familia extinsa. De mentionat ca acesta o are in grija si pe sora in varsta de 17 ani a baiatului agresat, pe care o cresc din copilarie. Totodata, copilului abuzat sexual i s-au oferit servicii de specialitate, fiind inclus intr-un program de consiliere psihologica in vederea minimizarii traumelor emotionale, fiind urmarita securizarea acestuia din toate punctele de vedere in familia extinsa", a mai adaugat directorul general al DGASPC Arad. 

Politistii din cadrul Sectiei nr. 1 Politie Rurala Arad au retinut doi barbati, unul din comuna aradeana Zadareni, iar celalalt din comuna Felnac, acuzati ca au violat de mai multe ori, pe parcursul a circa noua luni, un copil in varsta de 11 ani, a informat inspector principal Lorena Radu, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Arad. 

Potrivit sursei citate, impreuna cu cei doi barbati a fost retinuta si o femeie din comuna Zadareni, mama copilului, care si-ar fi dat acceptul ca propriul copil sa fie violat de catre cei doi indivizi, primind in schimb, de la acestia, anumite sume de bani. 

"Cei doi barbati retinuti sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de viol in forma continuata, corupere sexuala de minori si de rele tratamente aplicate minorului, in vreme ce femeia este cercetata sub aceleasi acuzatii, dar in calitate de complice", a precizat reprezentantul IPJ Arad.. 

Cei trei urmeaza sa fie prezentati judecatorului de drepturi si libertati, cu propunere de arestare preventiva. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1129 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005751 (s)