News Flash:

Iti place sa porti bijuterii din argint? Iata cum se curata corect

14 Noiembrie 2016
1722 Vizualizari | 1 Comentarii
argint
Bijuteriile din argint sunt iubite catre persoane din intreaga lume, iar multe dintre ele sunt mostenite din generatie in generatie.
Accesibile tuturor, bijuteriile de argint costa mult mai putin decat aurul ori platina, iar accesorizate corect, pot deveni piesa centrala a unei tinute.
La fel ca si aurul, argintul are nevoie sa fie curatat din cand in cand, iar in cazul in care suferi de anumite afectiuni, bijuteriile isi pot schimba culoarea, se pot decolora si ddevin inestetice.
In timp, argintul capata o culoare galben-maronie inestetica, din cauza reactiilor chimice care au loc intre metal si PH-ul pielii noastre.
Cum se curata bijuteriile de argint
Si daca lasi un timp indelungat o bijuterie nepurtata, s-ar putea sa ai neplacuta supriza sa constati ca este schimbata la culoare.
Procesul se numeste oxidare si, din fericire, este reversibil, iar bijuteriile tale pot reveni la starea lor initiala in numai cateva minute, fara prea mult efort.
Primul pas pentru multe persoane este sa mearga la un centru de bijuterii, pentru a le curata, insa acest lucru se poate face si acasa, fara a plati un singur leu.
Daca vrei sa le redai stralucirea de odinioara bijuteriilor tale preferate, iata cum trebuie sa procedezi.
Solutia cea mai la indemana este otetul. Pune otet alb intr-un bol din sticla sau din ceramica si scufunda bijuteriile din argint in el. Lasa-le timp de 30 de minute, apoi scoate-le si clateste-te cu putina apa calduta si sterge-le usor cu un prosop.
Si amoniacul de sodiu este o solutie la fel de ieftina. AI nevoie de o solutie de amoniac cu concentratia de 10%, in care sa introduci bijuteriile si sa le lasi timp de 10 minute. Scoate-le si spala-le bine cu apa, apoi sterge-le.
Bicarbonatul de sodiu, printre multe alte utilizari, este perfect si pentru a curata argintul.
Ai nevoie de un bol ceramic, de putina folie de aluminiu, de apa fierbinte si de bijuterii din argint.
Se asaza folia de aluminiu in castron, apoi bijuteriile peste folie si bicarbonat de sodiu, cat sa le acopere. Toarna apa clocotita peste bijuterii si vei observa un proces chimic care se formeaza.
Va aparea o spuma pe deasupra apei, iar in acest timp, poti folosi o furculita pentru a intoarce obiectele, ca sa se curete uniform. Nu te teme pentru mirosul emanat, caci este normal. Dupa cateva minute, scoate-le din solutie si clateste-le cu putina apa calduta, apoi sterge-le.

otetul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1196 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006213 (s)