News Flash:

Ion Cristoiu: "N-ar fi normal sa se sesizeze CSM fata de Adina Petrescu si de sefa ei, Camelia Sutiman pentru abuzurile comise in dosarul lui Traian Basescu?"

29 Iulie 2016
1042 Vizualizari | 0 Comentarii
cristoiu
Luni, 27 iulie 2016, democratia noastra slabanoaga, facuta posta de sergentii majori mesianici, cei convinsi ca pot striga Istoriei Drepti! a avut o tresarire de revenire printr-un eveniment de exceptie.
S-a dat publicitatii Ordonanta de infirmare de catre procurorul General, Augustin Lazar, a Rechizitoriului intocmit de procuroarea Adina Petrescu si confirmat sub aspectul legalitatii si temeiniciei de Camelia Sutiman, sefa Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul General, prin care urma sa fie trimis in judecata fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, sub sub acuzatia de amenintare, in urma plingerii penale depuse de PSD-ista Gabriela Firea.
La B1Tv, joi seara, in cadrul emisiunii realizate de Nadia Ciurlin, la care am participat ca secund al moderatoarei, Traian Basescu a dezvaluit si unul dintre abuzurile Cameliei Sutiman in acest dosar. Pentru a-i forta mina procurorului general, care ceruse sa verifice rechizitoriul, Camelia Sutiman a facut sa ajunga la postul ei preferat Antena 3 stirea falsa ca Traian Basescu a fost trimis in judecata.
Despre acest Dosar mizer, de Politie Politica, am scris in mai multe rinduri pe cristoiublog.ro. O sinteza a abuzurilor comise de Parchetul General in acest caz am facut in 3 septembrie 2015, sub titlul Sluga lui Victor Ponta, penalul Tiberiu Nitu, n-a invatat nimic din lectia Alina Bica!:
„Despre gestul Parchetului General condus de penalul Tiberiu Nitu, una din ultimele slugi ale lui Victor Ponta, de a lua in serios o fandoseala politicianista, una dintre sutele, miile de initiative zise si de imagine ale partidelor postdecembriste – depuneri de plingeri penale la Parchet ca formula de a atrage atentia ca ele exista – am scris pe cristoiublog.ro, joi, 19 martie 2015 urmatoarele:
«13 aprilie 2014. Pe fondul eternei batalii politice dintre Traian Basescu si Victor Ponta Senatul Romaniei infiintase o Comisie de ancheta privind terenurile de la Nana, achizitionate de presedinte.
Comisia n-ajunge la nici un rezultat.
Nici n-avea cum, daca ne gindim ca infiintarea ei nu urmarise descoperirea Adevarului, ci o manevra electorala a PSD condus de Victor Ponta.
Gabriela Firea, o politiciana ambitioasa, ca toate nou intratele in politica, se afirma ca purtatoare de cuvint a Comisiei prin declaratiile sale agresive la adresa lui Traian Basescu.
In stilul care-l caracterizeaza, Traian Basescu nu scapa prilejul de a-i da o replica tare politicianei Gabriela Firea:
„Mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa de ce se intimpla pe mosia sotului ei, unde e primar. Ca s-ar putea sa nu il mai gaseasca intr-o zi acasa, daca nu e atenta. Inteleg ca in parohia lui se intimpla destule lucruri rele”.
Traian Basescu avusese replici mult mai aspre decit aceasta. Nimeni nu se gindise sa-i faca plingere penala, socotind ca ar pierde timp si bani inscriind un moment tipic confruntarilor politice de pe meleagurile noastre turcite intr-un demers juridic.
Victor Ponta vede insa in Declaratia lui Traian Basescu un ce profit electoral.
Gabriela Firea, senatoare, mama, sotie si femeie slaba de inima, avusese cosmaruri la gindul ca intr-o zi n-avea sa-si mai gaseasca sotul acasa ca urmare a Declaratiei lui Traian Basescu. Echipa de campanie a lui Victor Ponta se grabeste sa exploateze momentul:
Traian Basescu o santajase pe senatoarea Gabriela Firea prin aceasta amenintare, pentru ca senatoarea sa nu mai fie atit de harnica in anchetarea tranzactiei Nana. Pentru ca taraboiul electoral sa fie si mai dihai, 176 de parlamentari au depus pe 17 aprilie 2014 la Parchetul General un denunt de santaj impotriva lui Traian Basescu. La vremea respectiva, refuzind sa intre intr-o comedie electorala de doi bani, Crin Antonescu si Kelemen Hunor n-au semnat petitia.
Politiceste gestul Gabrielei Firea si manevra PSD aveau valoare.
Din punct de vedere juridic, erau nule.
Ca procuror trebuia sa fii sau timpit sau sluga lui Tiberiu Nitu ca sa viri Justitia in rahatul acesta electoral.
Pe scurt, nu incapea indoiala ca asistam la una dintre scenetele politicianiste din Romania postdecembrista. Dupa decembrie 1989 astfel de momente catavenciste s-au petrecut cu duiumul. Nici un procuror nu le-a luat in seama, dindu-si seama ca sunt simple hirjoneli intre politicieni. Nici macar cei care le-au pus la cale n-au crezut in seriozitatea lor.
Spre stupoarea oamenilor normali, Parchetul General condus de Tiberiu Nitu a dat curs plingerii si a inceput urmarirea penala impotriva lui Traian Basescu.»
Am reprodus acest lung pasaj din textul publicat in 19 martie 2015, pentru ca gestul Parchetului General mi se pare una dintre cele mai mari imbecilitati ale Procurorilor, o categorie profesionala care a excelat, dupa decembrie 1989, la capitolul imbecilitati din slugarnicie fata de stapinii politici.
Miercuri, 2 septembrie 2015, Parchetul General i-a schimbat incadrarea lui Traian Basescu din santaj in amenintare, anuntind si punerea sub acuzare a fostului presedinte.
Repet ceea ce am mai scris din 19 martie 2015 pina acum de mai multe ori:
Plingerea politicianista a Gabrielei Firea nu trebuia luata in serios de Parchet chiar din clipa depunerii de catre politiciana PSD sub semnul luptei politice.
Admitind ca Tiberiu Nitu a vrut sa se joace si el nitel de a Codruta Kovesi, ar fi fost normal ca in acest caz Traian Basescu sa fie scos de sub urmarire penala.
Asta nu numai pentru ca numai printr-un abuz incredibil poti acuza de amenintare o interventie politicianista, cum a fost si cea a lui Traian Basescu in cazul Gabrielei Firea, dar si pentru ca vira Justitia in rahatul confruntarilor politice din Romania.”
Din aprilie 2014 au trecut doi ani si ceva.
Profetia mea s-a indeplinit.
Tiberiu Nitu a fost dat afara din Parchetul general si pus sub ancheta DNA pentru un imaginar abuz in serviciu.
Soarta Alinai Bica!
In tot acest timp s-au petrecut numeroase fapte care au intarit acuzatia mea de tirire de catre Parchetul General a Justitiei intr-o aventura tipic politicianista.
In plingerea depusa la Parchet, Gabriela Firea sustinea ca vorbele lui Traian Basescu au fost „percepute ca fiind amenintari directe, adresate ei si familiei, pe care le-a perceput ca o modalitate de a fi impiedicata in realizarea atributiilor sale parlamentare, fiind de natura a-i crea o tulburare psihica si emotionala, in conditiile in care declaratiile sale au fost preluate de toate posturile de televiziune”.
Gabriela Firea a reusit din 2014 sa parvina in structurile de putere ale unui partid de sacali precum PSD. A strabatut cu brio campania electorala pentru locale, in care despre ea si despre sotul Pandele, s-au spus lucruri infinit mai dure decit cele rostite de Traian Basescu.
Lucrurile respective au fost rostogolite pe toate posturile de televiziune.
Niciuna dintre aceste acuzatii nu i-au creat o tulburare psihica si emotionala in stare s-o opreasca din parvenirea in functia de primar general al Capitalei.
Din plingerea penala se schiteaza imaginea unei fete de pension care roseste si asuda cind aude ca ca copii nu sint adusi de barza.
La vremea respectiva actiunea Gabrielei Firea si actiunea Parlamentarilor PSD au stat strict sub semnul bataliei electorale.
Ne aflam in 2014.
Victor Ponta, seful PSD si seful Guvernului, se inscrisese deja in campania electorala pentru prezidentiale, chiar daca neoficial.
Sa zicem ca la vremea respectiva si Gabriela Firea si cei care i-au poruncit ce sa faca (maharii din PSD) au fost indreptatiti sa foloseasca si mijlocul plingerii penale ca mijloc de batalie electorala.
Nu era intiia oara cind plingerea la Parchet sau la DNA facuta cu taraboi mediatic era folosita ca instrument de batalie politica.
Dar Parchetul General?
Sa zicem ca Parchetul General nu putea respinge pe loc plingerea.
Da, dar Parchetul General trebuia sa dea NUP.
Din cite s-a vazut, procuroarea Adina Petrescu, pilotata de sefa ei, Camelia Sutimand, a luat in serios plingerea, i-a facut dosar lui Traian Basescu si se pregatea sa-l trimita in instanta.
Era posibil ca instanta sa-l achite pe Traian Basescu.
Da, dar banditii din Parchetul General isi indeplinisera misiunea:
Cea de a face din Traian Basescu primul presedinte postdecembrist trimis in judecata.
Textul Ordonantei, citit cu atentie, dezvaluie incredibilele abuzuri comise de procuroarea de caz, sub conducerea lui Sutiman.
La pagina 8 a Ordonantei citim:
„Formularea acuzatiilor penale si prezentarea probelor in rechizitoriu nu se refera nici un moment la forma vinovatiei inculpatului, respectiv la sensul pe care acesta a vrut sa-l imprime spuselor sale, ci strict la perceptia persoanei vatamate asupra declaratiilor inculpatului.
In rechizitoriu se arata ca inculpatul a facut afirmatii cu caracter general, apreciate de persoana vatamata ca fiind pagubitoare (f. 5-6 rechizitoriu). Or, aprecierea persoanei vatamate asupra caracterului amenintator al declaratiilor inculpatului ar fi trebuit analizata de procuror, in raport cu persoana amenintata, mijloacele folosite de autor si posibilitatea obiectiva a acestuia de a concretiza amenintarea.”
Dar nu numai atit.
Textul dezvaluie un fapt incredibil.
Cei doi procurori n-au facut nici o ancheta penala pentru a dovedi ca Gabriela Firea a fost „tulburata psihic si emotional” de declaratiile lui Traian Basescu.
Din acest punct de vedere, tin sa arat ca in cazuri asemanatoare de procese civile (cel privind daunele morale) afirmatia partii vatamate ca un text publicat i-a produs o tulburare psihica trebuie dovedita cu martori.
Ei bine, Adina Petrescu, pilotata de Sectie, n-a intreprins nici o ancheta.
A crezut-o pe cuvint pe Gabriela Firea.
Ordonanta ne mai dezvaluie un fapt incredibil:
Acest Rechizitoriu doi lei a fost aprobat sub temeiul corectitudinii de sefa de sectie Camelia Sutiman.
Traian Basescu a dezvaluit ca sefa de sectie a facut chiar presiuni asupra procurorului de caz pentru a-l trimite pe Traian Basescu in judecata.
De ce e o premiera pentru democratia noastra slabanoaga?
Pentru prima data, procurorul general dezvaluie public incalificabilele abuzuri comise de procurori.
N-ar fi normal sa se sesizeze CSM fata de Adina Petrescu si de sefa ei, Camelia Sutiman?
Luni, comentind Ordonanta, Gabriela Firea si-a exprimat nemultumirea ca Traian Basescu n-a fost trimis in judecata.
Nu exista zi lasata de la Dumnezeu in care maharii PSD, in frunte cu Liviu Dragnea si Victor Ponta, sa nu se plinga de caracterul politic al anchetelor desfasurate de procurori.
Evident, e vorba de anchetele despre ei.
In cazul Traian Basescu avem o dovada clara a abuzurilor comise de procurori din motive politice.
N-ar fi fost normal ca Gabriela Firea sa-si fi retras plingerea penala?
N-ar fi fost normal ca ea sa fi sustinut acum, cind a citit textul Ordonantei, ca nu e de acord cu abuzurile procurorilor impotriva oricarui cetatean, chiar si impotriva lui Traian Basescu?
Fireste ca era normal.
Asa ar fi trebuit sa procedeze cineva care slujeste un principiu si nu un partid precum PSD.
Nu e cazul Gabrielei Firea.
Cind ii va veni si ei rindul sa fie inhatata abuziv de procurori, sa vezi atunci gura mare din partea ei si a maharilor din PSD impotriva abuzurilor comise de procurori!
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1354 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006926 (s)