News Flash:

Al treilea caz de infectare cu virusul Zika a fost confirmat in Romania

28 Iulie 2016
1004 Vizualizari | 0 Comentarii
zika
Al treilea caz de infectare cu virusul Zika a fost confirmat in Romania, fiind vorba despre un barbat care s-a intors in urma cu cateva zile din Republica Dominicana si care s-a prezentat la Spitalul de Boli Infectioase Cluj-Napoca cu febra si eruptie tegumentara, anunta Ministerul Sanatatii. Pacientul a fost externat intrucat starea sa generala de sanatate era buna, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Este vorba despre un barbat in varsta de 36 ani, care locuieste la Cluj-Napoca si a calatorit in Republica Dominicana - zona activa de transmitere a virusului Zika – in perioada 06 iulie - 13 iulie. A urmat un alt sejur in SUA in perioada 13 iulie - 20 iulie", a anuntat joi Ministerul Sanatatii.
Barbatul a revenit in Romania in data de 21 iulie iar o zi mai tarziu s-a prezentat la Spitalul de Boli Infectioase Cluj-Napoca cu simptome de febra si eruptie tegumentara generalizata. Probele prelevate au fost trimise spre analiza la Institutul Cantacuzino, iar pe 27 iulie rezultatele au dovedit prezenta virusului Zika.
Sursa citata anunta ca pacientul este in afara oricarui pericol si reaminteste ca virusul Zika nu se transmite pe calea aerului sau prin contact cu un pacient infectat.
Ministerul Sanatatii informeaza din nou ca persoanele care calatoresc sau locuiesc in zone cu transmitere activa a virusului Zika trebuie sa stie ca virusul se poate transmite prin intepatura de tantar, dar si prin contact sexual.
"Femeile gravide sau care programeaza o sarcina nu ar trebui sa calatoreasca in zonele cu transmitere activa a virusului Zika, iar daca locuiesc intr-o regiune cu transmitere a virusului ar trebui sa respecte riguros masurile de impiedicare a contaminarii prin intepatura de tantar. (...) Calatorii care revin din zone cu transmitere de virus Zika ar trebui sa aiba doar contacte sexuale protejate in primele 8 saptamani dupa revenire in tara pentru a reduce riscul de a transmite acest virus. Daca apar simptome compatibile cu infectia cu virusul Zika ar trebui sa respecte abstinenta/contacte sexuale protejate pentru cel putin 6 luni", transmite ministerul intr-un comunicat de presa.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005863 (s)