News Flash:

Iohannis, intrebat daca decizia sa de desemnare ca premier a Vioricai Dancila a fost influentata de posibilitatea de suspendare: Nu mi-a fost si nu imi e teama de suspendare. Pentru mine, nu este un factor de decizie

23 Ianuarie 2018
852 Vizualizari | 0 Comentarii
iohannis presedinte

Presedintele Klaus Iohannis spune ca nu exista niciun motiv pentru suspendarea sa din functie, ca nu i-a fost si nu ii este teama de suspendare, subliniind ca pentru el acesta "nu este cu certitudine un factor" in decizia sa de desemnare a Vioricai Dancila pentru postul de premier. El a reluat afirmatiile potrivit carora a cantarit toate argumentele, sustinand ca a ajuns la concluzia ca este varianta pe care trebuie sa o accepte.
"Am spus chiar la desemnare ca am cantarit toate argumentele si am ajuns la concluzia ca este varianta pe care trebuie sa o accept", si-a explicat Iohannis decizia de a accepta propunerea PSD-ALDE de a o desemna premier pe Viorica Dancila.

Intrebat daca decizia sa a fost influentata de posibilitatea de a fi suspendat din functie, Klaus Iohannis a spus ca nu i-a fost si nu ii este teama de suspendare pentru ca nu exista motive.

"Nu mi-a fost si nu mi-e teama de suspendare. Nu exista niciun motiv de suspendare a mea din functie si incet, dar sigur trebuie sa eliminam acest factor din discutia publica. (...) au mai fost incercari de suspendare, dar nu cred ca aceasta posibilitate de suspendare trebuie sa fie un argumen in dezbaterea publica. Pentru mine, nu este cu certitudine un factor de decizie", a declarat presedintele.

El a spus, raspunzand unei alte intrebari a jurnalistilor, ca a avut o antalnire cu Viorica Dancila, inainte de a o desemna premier, pentru ca i s-ar fi parut "ciudat" sa faca o nominalizare fara sa cunoasca persoana.

Intrebat ce a recomandat-o pe Dancila, presedintele a raspuns: "Majoritatea parlamentara a recomandat-o".

De asemenea, presedintele a fost intrebat daca la intalnirea cu Viorica Dancila i-a pus in vedere acesteia ca din viitorul cabinet sa nu faca parte persoane cu probleme penale, el raspunzand: "Cand am vorbit cu doamna Dancila m-am concentrat pe persoana domniei sale, iar in continuare vom vedea cu ce echipa va merge PSD".

Klaus Iohannis a facut aceste declaratii dupa intalnirea anuala pe care a avut-o cu sefii misiunilor diplomatice acreditati la Bucuresti.

 


klaus iohannis
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005171 (s)