News Flash:

Adrian Severin cere liberare conditionata: Am scris lucrari fara sa cer zile. La Rahova se moare

22 Ianuarie 2018
606 Vizualizari | 0 Comentarii
adrian severin

Fostul europarlamentar Adrian Severin, condamnat la 4 ani de inchisoare pentru coruptie, a cerut, luni, magistratilor de la Judecatoria Sectorului 5, sa fie liberat conditionat, el subliniind ca a executat pedeapsa cu demnitate si nu a cerut zile castig, desi a scris numeroase lucrari stiintifice.
Unul dintre motivele invocate de fostul europarlamentar pentru eliberare este starea de sanatate, sustinand ca are probleme medicale. Intrebat de judecator ce ar face daca va fi eliberat, Severin a spus ca si-ar vizita medicul.

„Al doilea lucru va fi sa iau legatura cu colegii de facultate, sa imi reiau activitatea didactica. Personal, nu intentionez sa storc lacrimi si sa cer clementa in virtutea unei sanatati afectate. Ce trebuie retinut este ocazia de a arata ca justitia romana nu reinstaureaza de facto pedeapsa cu moartea. La Rahova si numai acolo se moare pe capete, in aceasta luna au murit doi detinuti. Urmeaza sa judecati pe baza faptelor, pe baza dovezilor. Sunt aici petent, dar in realitate vin pe urma propunerii comisiei de eliberare care stie ce s-a intamplat in ultimul an. Am incercat sa execut pedeapsa cu demnitatea necesara. Am muncit in perioada asta - nu cu zile castig, am scris lucrari fara sa pretind zile. Am cerut sa raman in regim inchis tocmai pentru a duce la bun sfarsit toate programele in care eram implicat, unul sa ii invat romana pe detinutii straini. Cred ca aceasta pedeapsa si-a atins obiectivele, indiferent care au fost ele”, a spus Adrian Severin in fata instantei Judecatoriei Sectorului 5 al Capitalei.

Aparatorul lui Severin a spus, in sala de judecata, ca fostul europarlamentar a avut o fructuoasa activitate intelectuala in detentie.
„A tinut conferinte in detentie, a participat la cursuri de alfabetizare, in luna noiembrie 2017 el a incheiat un contract de munca, insa nu a beneficiat de zile. De asemenea, a participat la 70 de programe educationale, a elaborat lucrari stiintifice, a scris la revista penitenciarului. El a fost recompensat de patru ori pentru comportament bun, nu a fost sanctionat si nici nu a avut conflicte. Universitatea Titu Maiorescu cere reintegrarea in munca de urgenta a acestuia, pentru ca disciplina pe care o preda nu a putut fi suplinita de altcineva. (...) Executarea pedepsei nu ar aduce beneficii, in special prin prisma starii de sanatate”, a spus avocatul fostului europarlamentar, Alexandra Dogaru.

Procurorul de sedinta a cerut respingerea cererii, intrucat din actele la dosar nu reies problemele de sanatate ale acestuia.

„Din actele depuse reiese ca are o pozitie virulenta impotriva justitiei, vorbeste despre „trinomul DNA-SRI-ICCJ”. Nu reiese ca se caieste pentru faptele pentru care a fost condamnat”, a spus procurorul.

Adrian Severin, fost europarlamentar si fost ministru de Externe, a fost condamnat de Curtea Suprema, in luna noiembrie a anului 2016, la patru ani de inchisoare pentru trafic de influenta si luare de mita, decizia fiind definitiva.

Adrian Severin este acuzat ca in perioada decembrie 2010 - martie 2011 a acceptat promisiunea a doua persoane de a-i plati 100.000 de euro anual, in schimbul depunerii de amendamente in comisiile de specialitate ale Parlamentului European. Potrivit anchetatorilor, in schimbul banilor, Adrian Severin ar fi acceptat sa voteze impotriva unor amendamente ce nu corespundeau intereselor firmei pe care cele doua persoane pretindeau ca o sustin, acestea fiind in realitate reporteri de la "Sunday Times".

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2863 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016318 (s)