News Flash:

Interventie periculoasa a pompierilor, in urma unor scurgeri de gaz la o autocisterna de transport GPL / 500 de oameni, evacuati din satul Traian, Galati / Traficul rutier si cel feroviar, inchise in zona DN25

5 Noiembrie 2017
496 Vizualizari | 0 Comentarii
cisterna

Pompierii din Galaţi intervin în cazul unei autocisterne de transport GPL care prezintă scurgeri de gaze. Intervenţia pompierilor este periculoasă, în condiţiile în care în apropiere se află calea ferată şi există pericol de explozie, transmite corespondentul Mediafax.

UPDATE 13:00

Numărul oamenilor evacuaţi din satul Traian, judeţul Galaţi, unde a fost izolată o cisternă încărcată cu GPL care prezenta scurgeri de gaze la o supapă, a ajuns, până la ora transmiterii acestei ştiri, la 500 de persoane.

Oamenii au fost transportaţi în spaţii sigure, până la finalizarea intervenţiei.

Pompierii militari intervin în continuare în localitatea gălăţeană Brăniştea cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, pentru limitarea potenţialelor pericole. Intervenţia presupune realizarea unui dispozitiv de protecţie cu perdele de apă pentru împiedicarea deplasării păturii de gaz.

Circulaţia feroviară a fost întreruptă, iar cea rutieră se face pe rute alternative.

UPDATE 11:51

Peste o sută de locuitori din satul Traian, judeţul Galaţi, au fost evacuaţi din zona în care se află cisterna încărcată GPL, care prezintă scurgeri de gaze, potrivit IGSU. Gazul din cisternă este eliberat în atmosferă, iar specialiştii estimează că intervenţia va dura patru ore.

IGSU informează că populaţia din vecinătatea zonei în care se află cisterna încărcată GPL care prezintă scurgeri de gaze a fost informată. Oamenii au fost transportaţi în spaţii sigure, până la finalizarea intervenţiei.

Pompierii militari intervin în localitatea gălăţeană Brăniştea, cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, pentru limitarea potenţialelor pericole.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Duminică, o cisternă încărcată cu GPL a provocat un incident pe DN25 între oraşele Galaţi şi Tecuci. În dreptul localităţii Traian, una dintre supapele cisternei s-a stricat, iar gazul a început să iasă din rezervor. Deoarece exista riscul producerii unei explozii, şoferul a oprit autospeciala şi a sunat la 112.

La faţa locului s-au deplasat două autospeciale ale ISU Galaţi.

Prima măsură a pompierilor a fost să scoată autocisterna de pe drumul naţional. Autospeciala a fost dusă pe câmp, la circa un kilometru distanţă de şosea şi de casele din localitatea Traian.

”Cisterna a fost scoasă de pe DN 25 şi dirijată pe o păşune, la o distanţă de un kilometru de şosea şi de zona locuită, accesul fiind restricţionat în zonă. La faţa locului au ajuns două autospeciale de pompieri şi acţionează preventiv. Potrivit procedurilor, în asfel de cazuri se instituie o zonă de siguranţă în jurul cisternei, după care se analizează posibilitatea de transvazare, adică trecerea combustibilului în altă cisternă, sau de purjare, ceea ce înseamnă eliberarea controlată în atmosferă a gazelor, dacă nu se poate transvaza în condiţii de siguranţă combustibilul”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

Intervenţia pompierilor este periculoasă în condiţiile în care în apropiere se află calea ferată. Orice scânteie produsă de un tren ar fi putut provoca o explozie.

Traficul rutier şi cel feroviar s-au închis în zona în care se află cisterna, circulaţia rutieră fiind redirecţionată pe o rută ocolitoare. Până la ora transmiterii acestei ştiri, călătorii unui singur tren sunt afectaţi.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1050 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025012 (s)