News Flash:

Dragnea, despre efectele Legii recursului compensatoriu, dupa ce un violator a recidivat: Sa explice cei care au gandit legea

3 Noiembrie 2017
937 Vizualizari | 0 Comentarii
penitenciar

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, vineri, ca explicatiile pentru efectele Legii recursului compensatoriu trebuie sa fie date de cei care au gandit aceasta lege, respectiv cei care au initiat-o sau au modificat-o in Parlament.
Intrebat cum vede consecintele recursului compensatoriu, in conditiile in care, saptamana aceasta, un violator eliberat mai devreme ca urmare a legii, a recidivat, Dragnea a raspuns:
„Da, sunt de acord cu dumneavoastra. Cred ca trebuie sa explice cei care au initiat legea si au gandit legea si au fundamentat acest proiect de lege”.

Chestionat asupra faptului ca forma legii a fost schimbata in Parlament fata de ceea ce a trimis initiatorul, Dragnea a raspuns: „Intrebati-i pe cei care au facut-o. N-am lucrat acolo si chiar nu stiu foarte bine”.

In prima zi in care Legea recursului compensatoriu a intrat in vigoare, au fost eliberati 529 de detinuti. Alti 3.349 de detinuti au obtinut dreptul de a solicita eliberare conditionata. Potrivit legii, pentru fiecare 30 de zile executate in conditii improprii, detinutii obtin sase zile de libertate.
Unul dintre cei peste 500 de detinuti eliberati este si un barbat de 33 de ani din Capitala care, dupa cateva zile de libertate, s-a intors in arest fiind acuzat ca a violat o femeie.

Intrebat despre acest caz, ministrul Justitiei a raspuns :"Proiectul de lege a plecat de la minister in octombrie anul trecut, in noiembrie a ajuns la CSM care a sustinut ca in loc de zile castig e mai eficieta masura daca se considera zilele efectiv executate. A plecat in varianta cu trei zile beneficiu eliberare, de la CSM a venit ca e bine, dar si mai bine daca ar fi considerate efectiv executate. In Parlament s-a modificat, s-a schimbat sensul in considerarea zilelor executate iar la Parlament din trei s-au facut sase zile. Si-a urmat drumul, a intrat in vigoare".

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1273 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006202 (s)