News Flash:

Inotatorul hunedorean Avram Iancu a inceput traversarea Canalului Manecii

7 August 2014
1063 Vizualizari | 0 Comentarii
Petroseneanul Avram Iancu, de 38 de ani, a inceput joi dimineata traversarea inot a Canalului Manecii, intre coasta britanica si cea franceza, antrenorul sau estimand ca sportivul amator ar putea finaliza cursa in lungime de 40 de kilometri in circa 15 ore.
Inotatorul a inceput traversarea din zona Dover (sud-estul Marii Britanii), de pe plaja Shakespeare Beach, si este asistat din barca ''Louise Jane'' de antrenorul sau, Ioan Cordea, de pilotul Andy King si de o echipa a publicatiei romanesti ''Anuntul de UK'', care transmite evenimentul sub forma ''live text''.
Potrivit publicatiei mentionate, valurile sunt "putin cam mari", motiv pentru care antrenorul si pilotul navei au apreciat ca traversarea Canalului Manecii ar putea dura circa 15 ore.
Traversarea se va face doar in slip si cu o casca pe cap, nefiind permisa folosirea costumului de neopren. Inotatorul ar trebui sa ajunga pe coasta franceza a Canalului Manecii in zona Cap Gris-Nez, aflata la cea mai mica distanta fata de malul englez.
De profesie bibliotecar la Biblioteca Municipala din Petrosani, Avram Iancu isi doreste sa fie primul roman care strabate, cu succes, Canalul Manecii. Sportivul a luat legatura cu Channel Swimming Association, singura organizatie abilitata sa organizeze, sa aprobe si sa ateste aceste incercari ale inotatorilor.
In ultimii 200 de ani, Canalul Manecii a fost traversat inot de 900 de oameni, dar printre ei nu se afla niciun roman. Statisticile mai arata ca din sase inotatori, pregatiti dupa toate regulile vietii sportive, doar unul reuseste sa castige aceasta confruntare cu natura.
AGERPRES

zona dove
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1034 (s) | 33 queries | Mysql time :0.052927 (s)