News Flash:

Primaria Timisoara a dat in folosinta un nou bloc cu locuinte sociale

1 August 2014
1502 Vizualizari | 0 Comentarii
Reprezentantii Primariei Timisoara au inceput sa imparta, joi, cele aproape 100 de locuinte sociale din noul bloc de pe strada Polona cumparat recent de municipalitate. Oamenii s-au imbulzit in imobil cand a ajuns acolo primarul Nicolae Robu, care a dat prima cheie. Unii au primit apartamentele cu lacrimi de bucurie in ochi, in timp ce altii au reclamat ca sunt prea mici in conditiile in care ei au multi copii. Locatarii vor plati o chirie modica pentru a sta acolo.
Noul bloc achizitionat de Primaria Timisoara pe strada Polona nr. 19 a avut initial 129 de garsoniere, dar, pentru ca incaperile erau mici, autoritatile au decis sa unifice cateva dintre ele. Astfel, din 40 de locuinte cu o camera au fost amenajate 20 cu cate doua camere. Au rezultat in final 89 de unitati locative cu o camera si 20 cu doua camere.
Administratia locala a decis ca zece apartamente din totalul de 109 rezultate sa fie repartizate ca locuinte de serviciu pentru personalul unor institutii publice, iar restul sa ramana locuinte sociale.
Primarul Nicolae Robu s-a deplasat joi pe strada Polona pentru a imparti primele apartamente persoanelor nevoiase care au indeplinit conditiile de acces la locuinte: familii numeroase, oameni cu handicap, evacuati etc.
Unii oameni i-au multumit cu lacrimi in ochi dupa ce au primit apartamentele, in timp ce altii i s-au plans ca incaperile sunt foarte mici, mai ales ca au multi copii. Robu le-a spus ca nu sunt locuinte de lux, dar ca le-a pus la dispozitie conditii excelente, apartamente cu parchet si termopane, recent renovate, cu bai cu gresie si faianta, si ca atat le poate oferi municipalitatea in momentul de fata.
„Au fost in total 129 de unitati locative cu o camera, 10 le-am pus deoparte, 40 le-am transformat in 20 de apartamente cu doua camere si au ramas 79 cu o camera la repartizat, plus 20 cu doua camere. Problema locuintelor sociale s-a rezolvat intr-o foarte mica masura, dar eu le-am spus si acum oamenilor, si spun intotdeauna acest lucru, problema locuintei trebuie sa si-o rezolve fiecare in parte. Nu putem deveni un oras asistential. Primaria nu rezolva problema locuintei pentru mii si mii de cetateni. Cel putin in Timisoara nu exista o astfel de orientare. Noi intelegem sa ii ajutam pe cei care sunt in nevoie, dar pe cei care sunt valizi, care pot munci, care-si pot castiga existenta, nu-i ajutam noi, trebuie sa se ajute ei insisi”, a avertizat edilul-sef.
Asta, in conditiile in care mii de persoane asteapta sa primeasca locuinte din fondul locativ de stat. Pe listele de la primarie, care urmeaza sa fie actualizate pana in toamna, dupa noi criterii, au anuntat autoritatile, sunt inscrise peste 6.000 de persoane/ familii.
Cei care au primit locuinte in blocul de pe strada Polona vor plati o chirie modica la primarie, iar Robu i-a avertizat ca, in cazul in care nu o vor achita nici pe aceea, vor fi scosi afara din apartamente.
„Nu vom mai permite sa se intample ceea ce s-a intamplat in ultimii ani, cand unii nu si-au platit chiria luni de zile. Se va interveni foarte prompt. Chiria este de 50 de lei pe luna pentru un apartament cu doua camere. Pentru cele cu o camera este putin mai mica”, a explicat primarul.
De altfel, o conditie de acces la locuinte a fost ca solicitantul sa aiba un loc de munca.
„Cel mai important criteriu a fost ca titularul sa aiba un loc de munca. De aceea au fost niste criterii mai restrictive. A fost si in functie de conditia locativa, in functie de numarul de copii, venitul sa fie sub salariul mediu pe economie neaparat, pentru cazurile sociale. Au putut sa solicite locuinte toti cei aflati pe cele cinci liste pentru acordarea de locuinte din fondul locativ de stat, prioritate avand evacuatii. Sunt in jur de 15 cazuri de evacuati. Studiile superioare s-au punctat in plus”, a explicat Mihai Boncea, seful Biroului Locuinte al municipalitatii.
„Este o noutate ca am pus conditia ca un membru al familiei sa aiba un loc de munca”, l-a completat Robu, citat de Tion.ro.
Edilul a parasit imobilul dupa ce s-a plimbat prin cateva camere si a facut poze cu copiii si alti chiriasi dornici sa se fotografieze alaturi de el…
Primaria Timisoara mai detine si alte blocuri de locuinte sociale in zona Polona.

robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0957 (s) | 33 queries | Mysql time :0.042970 (s)