News Flash:

DSP Timis a inceput dezinfectarea fantanilor din zonele inundate

4 August 2014
1296 Vizualizari | 0 Comentarii
Inspectorii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Timis au inceput luni verificarea apei din fantanile aflate in zonele inundate, desfasurand in paralel o campanie de informare despre modul in care populatia trebuie sa faca dezinfectarea acestora.
Vizate sunt zonele Denta, Gataia si Rovinita Mare, primele afectate de viituri.
'In functie de starea lor, fantanile vor fi impartite in trei categorii: putin afectate (apa cu turbiditate crescuta) - acestea vor fi dezinfectate; mediu afectate (in care a patruns din exterior apa potential contaminata) - acestea vor fi asanate de urgenta si dezinfectate; grav afectate (in care a patruns mal si deseuri) - acestea vor fi inchise pentru moment', a declarat presei dr. Horia Vermesan, directorul DSP Timis.
Pentru a efectua o dezinfectie corecta a apei de fantana, trebuie asigurata in prealabil asanarea si reconditionarea fantanii. Pentru dezinfectie, fantana se goleste si se curata, dupa care se lasa pana se umple cu apa si se calculeaza volumul acesteia. Dezinfectia fantanii se face cu substante clorigene sau dezinfectante care au aviz sanitar de folosire in acest scop, de exemplu clorura de var, hipoclorit de sodiu, cloramina sau Javel.
Dupa 12 ore de contact, se extrage apa din fantana si se arunca pana cand dispare mirosul persistent de clor. Din acest motiv se recomanda ca operatiunile de dezinfectie sa fie facute seara. AGERPRES

javel
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0844 (s) | 33 queries | Mysql time :0.036234 (s)