News Flash:

INFORMARE METEO de ninsori si viscol. Cum va fi vremea luni si marti in toata tara

9 Decembrie 2013
1187 Vizualizari | 0 Comentarii
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, o informare meteo potrivit căreia luni, de la ora 06:00 la ora 22:00 va fi viscol în mai multe zone din ţară. n intervalul menţionat va ninge si se va depune strat nou de zapadă, la început în Maramureş, în nordul Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, apoi şi în restul zonei montane. În vestul ţării, precipitaţiile vor fi mixte si izolat se va produce polei.

În zona de munte, vântul va avea intensificări cu rafale ce vor depăşi 70 km/h, iar pe creste şi 100 km/h, viscolind şi spulberând zăpada. Intensificări ale vântului cu viteze de 50...60 km/h vor fi temporar şi în celelalte regiuni ale ţării.

În cursul dimineţii de luni 9 decembrie  Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj. 

LUNI

Vremea va fi în general închisă şi temporar vor fi precipitaţii pe arii extinse în vestul, centrul şi nordul ţării şi izolat în rest. La munte va ninge, în Maramureş şi Transilvania vor predomina ninsorile, iar în Crişana, Banat şi Moldova se vor semnala şi lapoviţe sau ploi. În regiunile vestice izolat se va produce polei. Vântul se va intensifica temporar în toate zonele, viscolind şi spulberând zăpada mai ales la munte, unde rafalele vor depăşi 70 km/h, iar pe creste 100 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 grad în estul Transilvaniei şi în jur de 9 grade în Lunca Dunării, iar cele minime se vor încadra între -6 şi 4 grade.

LA BUCUREŞTI

Cerul va fi temporar noros, iar spre sfârşitul nopţii vor fi condiţii de preciptaţii slabe, mixte. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de 1...2 grade.

MARŢI

Vremea va intra într-un proces de răcire care se va resimţi treptat în toată ţara. Vor fi înnorări şi pe arii restrânse ninsori slabe, ziua în estul şi în sudul teritoriului precum şi la munte, iar spre sfârşitul nopţii, în nord. Vântul va continua să prezinte intensificări în majoritatea zonelor, cu viteze mai mari în Moldova, Bărăgan şi Dobrogea, dar mai ales pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi în nordul Moldovei şi 7 grade în vestul Olteniei. Noaptea va fi ger local în nord şi în centru, iar la scara întregii ţări se vor înregistra minime între -13 şi -3 grade, chiar mai scăzute în depresiunile intramontane. Spre sfârşitul intervalului, în zonele joase vor fi condiţii de ceaţă asociată cu depunere de chiciură. M<ediafax.ro 


luni
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1297 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006798 (s)