News Flash:

Politia Vaslui a constituit "zona speciala de siguranta" la Silistea si Pungesti

9 Decembrie 2013
1393 Vizualizari | 0 Comentarii
Poliţia Vaslui a constituit "zonă specială de siguranţă" în localităţile vasluiene Siliştea şi Pungeşti, în urma incidentelor care au avut loc în ultima perioadă în zona perimetrului deţinut de compania Chevron, numărul forţelor de ordine fiind suplimentat considerabil. O parte din comuna vasluiană Pungeşti, acolo unde compania Chevron deţine un perimetru de 20.000 de metri pătraţi în vederea explorării gazelor de şist a fost declarată de Poliţie "zonă specială de siguranţă" pentru a preveni producerea unor noi incidente în zonă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Concret, printr-o dispoziţie a şefului Poliţiei Municipale Vaslui, pe raza localităţilor Siliştea şi Pungeşti, precum şi pe sectorul de drum judeţean ce leagă cele două sate, a fost suplimentat considerabil numărul forţelor de ordine care patrulează, fiind vorba în special de jandarmi.

"Această dispoziţie a fost dată în baza unui ordin al Ministerului Administraţiei şi Internelor, conform căruia zona specială de siguranţă, cum este denumită oficial, poate fi constituită într-un spaţiu restrâns unde se concentrează un fenomen infracţional, în cazul de faţă violenţă. După cum s-a putut constata în urma analizei evenimentelor din ultimul timp, în zona pentru care s-a dat dispoziţia există riscul de tulburare gravă a ordinii publice", a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX responsabilul mass-media din cadrul Poliţiei Judeţene Vaslui, Alina Tonică. Imediat după producerea evenimentelor de sâmbătă, pe timpul cărora zeci de protestatari au dărâmat aproape în totalitate gardul împrejmuitor al terenului deţinut de Chevron, Jandarmeria şi Poliţia au constituit filtre pe drumul judeţean Vaslui - Gârceni, pe raza localităţilor Siliştea şi Pungeşti. Practic, orice persoană care trece prin zonă este legitimată şi notată în carneţele de forţele de ordine.

De asemenea, jandarmii nu permit oprirea maşinilor sau a persoanelor care merg pe jos în dreptul perimetrului deţinut de compania Chevron.

Aproape 400 de persoane au declanşat, sâmbătă, un protest, pe marginea drumului Vaslui-Gârceni, faţă de intenţia Chevron de a amplasa în zonă prima sondă de explorare a gazelor de şist din judeţul Vaslui. 


chevron
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1415 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006020 (s)