News Flash:

INCREDIBIL! Un tren a mers cu viteza 140 km/h pe ruta Bucuresti-Brasov

23 Ianuarie 2015
1446 Vizualizari | 0 Comentarii
CFR Calatori a efectuat un test de parcurs cu un tren de proba pe ruta Bucuresti Nord — Brasov si retur pentru determinarea posibilitatilor tehnice de reducere a timpilor de mers.

Reabilitarea infrastructurii feroviare contribuie la imbunatatirea conditiilor de calatorie, prin cresterea gradului de confort si siguranta iar prin viteze maxime de circulatie Ministerul Transporturilor si CFR Calatori intentioneaza sa reduca duratele de parcurs intre Bucuresti si Brasov, la fel cum incepand cu sezonul estival 2014 a fost posibil pe ruta Bucuresti — Constanta.

La proba de ieri, pe distanta Bucuresti Nord — Brasov, trenul a parcurs 2 ore si 13 minute la dus (cu trei opriri), iar la intoarcere a parcurs 1 ora si 58 de minute, fara opriri. Viteza maxima de circulatie a fost de 140 km/ hintre Bucuresti siFloresti Prahova. Trenul a fost compus dintr-o locomotiva electrica si cinci vagoane modernizate.

In perioada urmatoare se vor mai realiza si alte teste, iar in urma analizelor exista posibilitatea implementarii acestui proiect in traficul zilnic. 

"Suntem constienti de faptul ca pasagerii isi doresc sa ajunga intr-un timp cat mai scurt la destinatie. Ne dorim sa dispunem de materialul rulant adecvat necesar si de o infrastructura feroviara moderna. Si chiar daca nu ne putem compara cu tari in care trenurile merg cu 300 km la ora, pana la realizarea investitiilor necesare, CFR Calatori isi propune sa imbunatateasca si sa respecte timpii de parcurs pentru circulatia in conditii de siguranta. Multumim pentru intelegere tuturor celor care aleg trenurile noastre" a declarat Directorul Operational al CFR Calatori, domnul Adrian Vlaicu.

In prezent, distanta dintre Bucuresti Nord si Brasov este parcursa de majoritatea trenurilor, in medie, in doua ore si 40 de minute, iar trenurile IC 346, IC 347 parcurg aceasta distanta in doua ore si 30 de minute.

confort siguranta ministerul transporturilor cfr calatori bucuresti
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1268 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007101 (s)