News Flash:

Tarife de la 60 la 450 de lei pe litoralul romanesc, pentru minivacanta de 1 Mai

28 Aprilie 2017
934 Vizualizari | 0 Comentarii
1 mai la mare
Peste 40.000 de turisti sunt asteptati anul acesta sa petreaca minivacanta de 1 Mai pe litoral, preturile pentru o noapte de cazare plecand de la aproximativ 15 euro intr-o vila din Eforie, Costinesti sau Vama Veche. La un hotel de cinci stele, turistii ajung sa plateasca peste 450 de lei.
Hotelierii spun ca pregatirile sunt pe ultima suta de metri, iar vineri totul va fi gata pentru a primi oaspeti care petrec minivacanta de 1 mai pe litoralul romanesc, transmite corespondentul MEDIAFAX.
„Din punctul nostru de vedere, al hotelierilor, suntem pe ultima suta de metri. La Mamaia se lucreaza frenetic, atat in interiorul hotelurilor cat si in exterior. Tot timpul trebuie facut cate ceva ca sa iasa bine. Autoritatile locale sunt si ele prezente in toata statiunea. Deci, una peste alta, incercam sa facem totul ca sa fie bine, sa punem lucrurile cap la cap in asa fel incat, vineri, primii turisti care sosesc in statiunea Mamaia sa aiba o imagine placuta, iar Mamaia sa fie la standardul cu care i-am obisnuit pana acum”, a declarat presedintele Asociatiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovala.
Pe litoralul romanesc cele mai ieftine oferte pentru 1 Mai pornesc de la aproximativ 90 de lei pe noapte pentru o persoana, fara mic dejun, la un hotel de doua stele din statiunile Eforie si Venus. La hotelurile de trei stele, preturile incep de la 100 - 150 lei de persoana pe noapte in Eforie, Neptun, ori in Mamaia, preturi ce pot include mic dejun sau chiar demi-pensiune.

La hotelurile de patru stele, costurile pentru o noapte de cazare pentru o persoana pleaca de la 190 - 200 de lei, iar la cele de cinci stele, de la 250 de lei.
Cele mai multe unitati de patru si cinci stele sunt in statiunea Mamaia si au incluse in pret si pachete mai complexe, in care, pe langa cazare, mic dejun ori demi-pensiune, sunt oferite servicii suplimentare - barbeque, spa, fitness sau piscina interioara.
„Tarifele sunt convenabile. Va dau ca exemplu un hotel de trei stele, in statiunea Mamaia, cu mic dejun, unde pretul pleaca de pe la 150 de lei, iar la hotelurile mai dotate poate sa ajunga undeva la 450 de lei. Cam astea sunt tarifele pentru o camera, cu facilitatile aferente, in functie de dotarile hoteliere si de gradul de clasificarea a hotelului respectiv”, a mai spus Bucovala.
Pentru ca ziua de 1 Mai cade luni, hotelierii de pe Litoral au pregatit pachete pentru doua, trei sau patru nopti de cazare. Desi preturile acestora pot ajunge si chiar depasi, in Mamaia, 3.000 de lei pe camera, hotelierii spun ca aproape toate locurile au fost ocupate.
Si in sudul litoralului, in statiunile Costinesti sau Vama Veche, au fost ocupate aproape toate locurile de cazare. In vilele si pensiunile de aici ofertele pentru o noapte de cazare au fost cuprinse intre 60 - 75 de lei si 300 de lei/ camera.
Oficial, hotelierii se asteapta ca peste 40.000 de turisti sa ajunga pe litoralul romanesc in weekend-ul de 1 Mai, dar numarul acestora creste foarte mult daca sunt puse la socoteala si locurile de cazare de la particulari.
„Daca ne luam dupa anii anteriori, intotdeauna au venit in aceasta perioada in jur de 35, 40 de mii de turisti, pe intreg litoralul. Cu pondere mare insa in Mamaia si Vama Veche si mai putin in celelalte statiuni. Ne asteptam si in acest an sa fie cel putin la acelasi nivel. Totul depinde insa de vreme. Daca vremea se indreapta si va fi buna, va fi ok. Vremea ne-a tras inapoi si cu lucrarile, dar ne-am revenit. A fost o saptamana foarte urata si nu se putea lucra afara absolut deloc”, a mai declarat presedintele Asociatiei Patronale Mamaia.
Pentru acestia au fost pregatite festivaluri de muzica electronica si gastronomice, concerte, petreceri in Cluburi si pe plaje.
Seria de evenimente va incepe pe 27 aprilie, odata cu editia a 21-a a festivalului de muzica electronica Sunwaves, la care sunt asteptati peste 8.000 de turisti straini. Vor mai fi organizate Festivalul Berii, la Pavilionul Expozitional Mamaia, Sunset Festival, in Vama Veche, un festival culinar, in Mamaia Nord, dar si Dapyx, la Medgidia, prima editie a unui festival unic, ce va imbina traditiile istorice cu distractia zilelor noastre.
Aproximativ 250 de politisti constanteni vor fi prezenti la datorie zilnic, in perioada minivacantei de 1 Mai, in statiunile de pe litoralul romanesc, pentru a desfasura activitatile de asigurare a unui climat de ordine, liniste si siguranta publica, precum si pentru prevenirea si combaterea faptelor antisociale care s-ar putea intampla in aceasta perioada. Mediafax.ro

1 mai hotelierii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1121 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005948 (s)