News Flash:

INCIDENT la centrala nucleara ungara Paks

30 Octombrie 2015
1205 Vizualizari | 0 Comentarii
nucleara
Reactorul 2 al Centralei Nucleare de la Paks s-a deconectat de la retea in urma unei defectiuni la un panou, antrenand o scadere semnificativa a productiei, dar fara sa puna in pericol securitatea, a anuntat joi Agentia Atomica ungara pentru Energie, relateaza MTI.
Directorul general al Agentiei Gyula Fichtinger a declarat pentru MTI ca centrala nucleara a raportat autoritatii imediat pana, care a avut loc la ora locala 17.11, pe 24 octombrie.
Incidentul a fost clasificat ulterior, pe Scala internationala a evenimentelor nucleare, ca eveniment de nivel zero, a precizat directorul.
Asemenea evenimente, "de o importanta slaba", nu este necesar sa fie raportate imediat publicului, a apreciat Fichtinger.
Insa publicul a aflat despre incident dupa ce a cerut explicatii, constatand o scadere in performanta celor patru reactoare ale centralei, care publica aceste date pe site.
Potrivit lui Fichtinger, deoarece nu este vorba despre un eveniment "semnificativ", nu este necesara nici o examinare imediata si nici o raportare catre Agentia Internationala pentru Energie Atomica (AIEA). Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1164 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006003 (s)