News Flash:

Incepe sarbatoarea folclorului mondial

7 Iulie 2016
1104 Vizualizari | 0 Comentarii
festivalul inimilor timisoara parcul rozelor 1
Timisoara va fi, in aceasta saptamana, punctul fierbinte al folclorului mondial, locul in care se-aduna, pentru Festivalul Inimilor, artisti din Republica Moldova, Ungaria, Ucraina, Turcia, Chile, Columbia, Costa Rica, Sri Lanka si, desigur, Romania.
Cea de-a XVII-a editie a manifestarii, primul eveniment romanesc inscris in calendarul CIOFF – Comitetul International de Organizare a Festivalurilor Folclorice, aflat sub patronaj UNESCO, se deschide astazi, la ora 19,30, in Parcul Rozelor, cu un spectacol sustinut de Ansamblul folcloric „Timisul”, alaturi de care vor urca pe scena interpreti indragiti ai cantecului popular banatean, precum Nicoleta Voica, Petrica Moise, Carmen Popovici-Dumbrava, Adrian Stanca, Petrica Miulescu Irimica, Stana Stepanescu, Doriana Talpes, Andreea Aleusan, Georgiana Vita, Camelia Florea, Ancuta Flesariu, Maria Bortun Popescu, Camelia Miutescu, dar si membrii Ansamblului folcloric „Bihorul” din Oradea.
Sambata, la ora 18,30, din fata Catedralei Mitropolitane va porni traditionala Parada a Portului Popular. Alaiul se va opri sa depuna o coroana de flori la Monumentul Crucificarii, in memoria eroilor timisoreni din Decembrie 1989, si va porni mai apoi pe Corso, spre Opera. Drumul de intoarcere, pe Surogat, ii va aduce din nou in fata bisericii din centrul orasului, iar spectacolul serii va incepe la ora 19,30 in Parcul Rozelor.
Pe scena Teatrului de Vara vor urca ansamblurile „Edelweiss” din Deta, „Ghiocelul” din Giroc, „Armenisana” din Armenis, „Zestrea Gugulanilor” din Caransebes, „Mladost” din Timisoara, Orchestra „Barbu Lautaru” din Republica Moldova, Ansamblul „Doina Timisului” din Timisoara, „Przygoda” din Polonia, „Dragan Muntean” din Deva, „Hasad” din Turcia, „Muresul” din Targu Mures si „Fundation Colombia Folklore” din Columbia.
Vineri, locul si ora ramanand aceleasi, va fi randul ansamblurilor „Cununita” din Bania, „Lugojana” din Lugoj, „Pastratorii Traditiei” din Pecica, „Pastratorii Traditiilor” din Sicula, „Zarandul” din Arad, „Banatul” din Timisoara, „Hont” din Slovacia, „Ceata Junilor” din Sibiu, „Banda Renacer” din Chile, Ansamblul „Timisul” „Zarya” din Bulgaria, „Rey Curre” din Costa Rica si „Branislav Nušić” din Serbia sa incante publicul cu momente artistice de neuitat.
Sambata, iubitorii folclorului sunt asteptati, tot la ora 19,30 si tot in Parcul Rozelor, la o intalnire cu ansamblurile „Timisul”, sectiunea tineret, „Cununita” din Bania, „Kud Majdanpek” din Serbia, „Teregovana” si „Teregovita” din Teregova, “Eszterlanc” si “Bobita” din Timisoara, „Szederinda” din Tormac, „Szeged Tancegyuttes” din Ungaria, „Gorgany” din Ucraina, „Banda Renacer” din Chile, „Zarya” din Bulgaria, „Hont” din Slovacia, „Fundation Colombia Folklore” din Columbia, „Branislav Nušić” din Serbia, „Przygoda” din Polonia, „Hasad” din Turcia si „Rey Curre” din Costa Rica.
Duminica, in ultima zi de festival, spectacole au loc la ora 11, la Muzeul Satului Banatean, dar si la ora 19,30, in Parcul Rozelor, unde timisorenii ii vor putea vedea din nou pe artistii care le-au cucerit inimile cu talentul, gratia si entuziasmul lor.
sursa:Renasterea banateana
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1191 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006006 (s)