News Flash:

Incep lucrarile de iluminat la Parcul Botanic. Se inchide, temporar, accesul public

18 August 2022
249 Vizualizari | 0 Comentarii
Parcul Botanic


Lucrarile in Parcul Botanic, in cadrul proiectului cu finantare europeana de realizare a iluminatului public, intra in executie si vor fi finalizate la inceputul anului viitor.

Pentru siguranta cetatenilor, de luni, 22.08.2022 pana in 28.10.2022, constructorul care executa lucrarile in Parcul Botanic va inchide total accesul public pentru a efectua sapaturile necesare.

Proiectul prevede instalarea a 219 stalpi de iluminat public si extinderea sistemului de iluminat pe o lungime de 3400 de metri liniari. Lucrarile vizeaza: realizarea unei retele electrice subterane (LES), alimentarea retelei electrice nou proiectate, montarea stalpilor de sustinere a corpurilor de iluminat, montarea corpurilor de iluminat pietonal si implementarea unui sistem de telegestiune cu estompare la nivel de punct luminos. Astfel, se realizeaza un iluminat corect al parcului, la consum energetic redus, adaptat la functiunile spatiului public, pentru cresterea confortului si sigurantei cetatenilor.

Pe parcursul proiectarii au avut loc consultari cu Directia Judeteana pentru Cultura, parcul fiind situat in zona de protectie a unui monument istoric (TM-II-s-A-06095 Situl urban Cartierul "Cetatea Timisoara") si reprezentand o zona de patrimoniu valoroasa. 
Corpurile de iluminat vor fi de tip felinar si distribuie lumina descendent. Partea de sus a acestora va fi obturata, reducand poluarea luminoasa. Fiecare dintre acestea este prevazut cu sistem de reglare a intensitatii luminii atat pentru reducerea consumului de electricitate, cat si pentru a nu perturba biodiversitatea mediului natural in care sunt amplasate.Sunt prevazute doua alei principale cu iluminare mai intensa, unde corpurile de iluminat dirijeaza circulatia dinspre accesul principal in Gradina Botanica spre cele doua accese complementare, iar in restul parcului, iluminatul este diminuat. Acesta poate fi reglat in functie de datele din teren - de exemplu, daca intr-un arbore se afla un cuib al unei pasari, atunci se poate diminua intensitatea luminii, separat, pentru corpul de iluminat din proximitate.

Valoarea totala a contractului este 2.082.413,26 lei fara TVA. Termenul de executie este de sase luni. Executant - Elby Energy Projects SRL.

Proiectul este finantat in cadrul Programului Operational-Regional 2014-2020, contributia Primariei Municipiului Timisoara fiind de 2%, reprezentand cofinantarea acestuia.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1252 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005685 (s)